Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 10.01.2018 09:29:39

Općina Stari Grad organizovala zimovanje za osnovce

Općina Stari Grad organizovala zimovanje za osnovce

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 10.01.2018 09:29:39

Oko 60 učenika uči tehnike skijanja

SARAJEVO, (Patria) - Oko 60 učenika OŠ “Edhem Mulabdić“ zimovat će ovog mjeseca na Igmanu, a prva grupa već se nalazi na ovoj planini. Zimovanje starogradskih učenika finansira Općina Stari Grad, putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport, a učenicima je osiguran prevoz, smještaj i boravak na Igmanu, obroci, te škola skijanja.

Kako bi im boravak na planini bio što zanimljiviji, učitelji koji ih prate i predstavnici nadležne službe za učenike organizuju tematske večeri: karaoke, kvizove, društvene igre, kino večeri i drugo.

- Iako nam vremenske prilike ne idu naruku, nadamo se da će svi učenici ipak proći i školu skijanja. Prethodnih dana su radili sa instruktorima, a svima smo osigurali i potrebnu ski opremu - kazali su iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport.

Za zimovanje na planini ove godine odlučili su se samo u OŠ “Edhem Mulabdić“, dok u drugim školama nije bilo interesovanja ili nisu mogli osigurati pratnju za učenike.

Učenici će na Igmanu boraviti u dva termina, prvi završava 12. januara, a drugi termin boravka je od 15. do 19. januara ove godine.