Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 08.01.2018 16:20:00

U Bojniku pronađeno tijelo Aldina Mulića

U Bojniku pronađeno tijelo Aldina Mulića

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 08.01.2018 16:20:00

Pronašao ga brat, članovi porodice i prijatelji (Foto: Patria) Pronašao ga brat, članovi porodice i prijatelji (Foto: Patria)

SARAJEVO, (Patria) - Na ušću rijeke Miljacke u Bosnu u mjestu Bojnik danas je pronađeno tijelo mladića Aldina Mulića koji se u noći 12. na 13. decembar utopio u rijeci Miljacki. Ovu informaciju za medije je potvrdio brat nastradalog Armin Mulić koji ga je i pronašao sa svojim prijateljima.

Na licu mjesta su i pripadnici FUCZ-a, MUP KS i Hitne pomoći. Tijelo je izvučeno, te će biti izvršena obdukcija koja će pokazati tačan uzrok smrti mladića. 

Brat nastradalog mladića zajedno sa članovima porodice i prijateljima učestvovao je aktivno u potrazi koja je rezultirala pronalaskom, a danas i u izvlačenju tijela. 

Intenzivna potraga trajala je od 13. decembra. Pretražene su rijeke Miljacka, Bosna, Lašva, rijeka Sava, a na kraju je okončana pretraga rijeke Miljacke jer je bila isključena svaka mogućnost da je tijelo u toj rijeci. 

Mulića je kobne noći pokušao spasiti mladić Irhan Fočo, ali zbog dubine i brzine rijeke oba mladića su nestala u vodi. Tijelo Irhana Foče pronađeno je dva dana poslije u rijeci Bosni kod Visokog.

U akcijama potrage učestvovali su članovi porodice, pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, GSS-a, rafteri, vatrogasci, kantonalni MUP-ovi, građani...