Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 05.01.2018 09:55:24

Bikić i u Travniku promovira dopunjeno izdanje knjige "sportskivremeplov.ba"

Bikić i u Travniku promovira dopunjeno izdanje knjige "sportskivremeplov.ba"

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 05.01.2018 09:55:24

Foto:Arhiv

U četvrtak, 11. januara, u 18:45 u Velikoj Sali Općine Travnik, a u organizaciji Omladinskog kluba Dolac „El-Feth“, održat će se pomocija trećeg dopunjenog izdanja knjige ‘sportskivremeplov.ba’, autora Muhameda Bikića.

Dugogodišnji novinar, magistar sporta Muhamed Bikić će ukupno po 23. put predstaviti svoju treću knjigu koja govori o velikanima bh. sporta, ljudima koji su svojim sportskim uspjesima postali i ostali dio sportske historije ovdašnjih prostora, te proslavili našu zemlju širom svijeta.

Među njima je svakako i promotor knjige u Travniku, Mirsad Fazlagić, nekadašnji kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo i reprezentacije bivše Jugoslavije. Legendarni Fazlagić je jedan, ako ne i najtrofejniji bh. fudbaler svih vremena. Bio je državni prvak kao igrač i trener, reprezentativni viceprvak Evrope kao igrač, omladinski prvak svijeta kao trener Robertu Prosinečkom, upravo novoizabranom selektoru BiH,  te prvi selektor bh. reprezentacije na Mediteranskim igrama.

Inače, od kako je ugledala svijetlo dana, knjiga sportskivremepov.ba predstavljena je u Sarajevu (dva puta), Zavidovićima (dva puta),  Visokom (dva puta), Bugojnu, Brezi, Mostaru, Zenici, Plavu (Crna Gora), Travniku, Kaknju, Odžaku, Ilijašu, Tuzli, Goraždu, Varešu, Jajcu, Bihaću, Las Vegasu i Chicagu (USA).