Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 03.01.2018 14:38:56

I konjički mališani uče skijati

I konjički mališani uče skijati

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 03.01.2018 14:38:56

Obuka skijanja vrši se na Igmanu

Svake godine tokom zimskog raspusta skijaški  klub Prenj Konjic- organizuje školu skijanja. Na taj način konjički mališani savladavaju  osnovne  tehnike skijanja. 

Obuka konjičkih mališana u sklopu škole skijanja vrši se na Igmanu, a uz podršku ski kluba Prenj – Konjic, osim na Igmanu, mali skijaši mogu ostvariti  i različite pogodnosti na Bjelašnici. Obuka je planirana za početnike i napredne početnike,  a mališane obučavaju  licencirani treneri.

Kandidati koji se prijave u petodnevnu školu skijanja imaće organizovan prevoz na trening na planinu Igman, i povratak kući u Konjic.

Svi zainteresovani  bi trebali  posjedovati opremu, pancerice, skije i štapove, a ukoliko nemaju opremu, postoji i mogućnost iznajmljivanja  za što je potrebno izdvojiti  10 maraka po danu. Što se tiče same škole skijanja, za početnike je potrebno izdvojiti do 180, a za napredne početnike 260 maraka.

Od kada je pokrenut ovaj projekat, školu skijanja završilo je nekoliko stotina konjičkih mališana, te se sada ukazala potreba i za obuku zahtjevnijih skijaških disciplina.

Ovogodišnji plan je da se osim početnika, i naprednih početnika oformi i kategorija naprednih skijaša, a to su skijaši koji su bez problema savladali prethodna dva kursa i napravili određeni izmak.