KVALIFIKACIJE ZA SP

Bilal Šuman objavio spisak igrača za susrete protiv Švicarske

Objavljeno u kategoriji Sport na 07.12.2017 12:51:00

KVALIFIKACIJE ZA SP

Bilal Šuman objavio spisak igrača za susrete protiv Švicarske

Objavljeno u kategoriji Sport na 07.12.2017 12:51:00


Foto Patria

SARAJEVO, (Patria) - Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman, saopćio je spisak rukometaša na koje će računati u dvije predstojeće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Švicarske.

Na spisku Šumana nalazi se 13 rukometaša i 3 golmana, među kojim je i nekoliko povratnika u A reprezentaciju.

Na spisku A reprezentacije Bosne i Hercegovine nalaze se: Burić Benjamin, Ahmetašević Admir, Tatar Edin, Nuić Tomislav, Ovčina Alen, Vražalić Faruk, Predragović Srđan, Vranješ Vladimir, Burić Senjamin, Toromanović Muhamed, Mandić Igor, Terzić Mirsad, Prce Nikola, Vegar Marin, Tarabochia Marko, Karačić Ivan, Perić Josip, Panić Marko, Malinović Dejan i Haseljić Ibrahim.

- Nemamo nikakvih kalkulacija. Ukoliko razmišljamo, a razmišljamo o SP, moramo sve dati od sebe da obje utakmice protiv Švicarske iskoristimo na najbolji mogući način, a to su pobjede u dvije utakmice. Analizirat ćemo protivnike i maksimalno se pripremiti za odlučujuće utakmice naše reprezentacije - izjavio je selektor naše reprezentacije Bilal Šuman.

Podsjećamo, Zmajevi će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 10. januara igrati gostujuću utakmicu protiv Švicarske, a tri dana kasnije planirana je domaća utakmica u Tuzli sa istoimenom reprezentacijom.