SOFIJA

Mirko Šarović u Bugarskoj na konferenciji o jačanju regionalne saradnje

Objavljeno u kategoriji BiH na 07.12.2017 12:26:18

SOFIJA

Mirko Šarović u Bugarskoj na konferenciji o jačanju regionalne saradnje

Objavljeno u kategoriji BiH na 07.12.2017 12:26:18

Mirko Šarović na konferenciji u Sofiji Mirko Šarović na konferenciji u Sofiji

SOFIJA, (Patria) - Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović predvodio je delegaciju BiH na međunarodnoj konferenciji „Jačanje  regionalne saradnje na Balkanu“, koja je danas održana u Sofiji.

Skup na visokom nivou, u čijem fokusu su bili regionalni projekti i infrastrukturno povezivanje, sazvao je premijer  Bugarske Bojko Borisov a učestvovali su i Filip Vujanović predsjednik Crne Gore, Ana Brnabić premijer Srbije,  Edi Rama premijer Albanije, Hašim Tači predsjednik Kosova, te komesar za proširenje EU Johanes Han.

Ministar Mirko Šarović, prije početka skupa održao je važan sastanak sa glavnom izvršnom direktoricom Svjetske Banke Kristalinom Georgijevom, sa kojom je razgovarao o novim projektima koje će Svjetska banka ponuditi BiH u narednoj godini.

Ministar Šarović prethodno je prisustvovao i na radnoj večeri koju je organizovao predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov i na kojoj je istaknuta snažna posvećenost zemljama Zapadnog Balkana tokom predstojećeg predsjedavanja Bugarske Evropskom unijom, od januara naredne godine.