MOSKVA

Vladimir Putin najavio kandidaturu za novi predsjednički mandat

Objavljeno u kategoriji Svijet na 07.12.2017 09:09:52

MOSKVA

Vladimir Putin najavio kandidaturu za novi predsjednički mandat

Objavljeno u kategoriji Svijet na 07.12.2017 09:09:52


Foto Twitter

MOSKVA, (Patria) - Predsjednik Rusije Vladimir Putin objavio je da će se kandidovati za predsjednika na predstojećim izborima u Rusiji 2018. 

- Kandidovaću se predsjednika Ruske Federacije - izjavio je Putin tokom razgovora sa zaposlenima u fabrici GAZ u Nižnjem Novgorodu.

Nakon što je najavio kandidaturu, radnici su burno aplaudirali izrazivši svoju podršku.

- Hvala vam na ovoj reakciji, prije svega hvala vam na vašem trudu. Hvala vam za odnos prema vašem radu, preduzeću, gradu, zemlji. Uvjeren sam da će sve biti dobro - rekao je Putin.

Rusija će ići samo naprijed „i u tom kretanju naprijed nju niko i nikada neće zaustaviti“, istakao je ruski predsjednik.

Prethodno su volonteri na forumu „Volonter“ u Moskvi pitali Putina da li će učestvovati na izborima. Predsjednik Rusije je odgovorio da je odluka o učešću na izborima odgovorna za svakog čovjeka i rekao je da će donijeti odluku u najskorije vrijeme.

Putin je prvi put izabran za predsjednika Rusije u martu 2000. godine, a 2004. godine je ponovo izabran. Od 2008. do 2012. godine nalazio se na mjestu predsjednika Vlade, a 2012. godine ponovo je postao šef države.