ŽELJEZNIČAR - ŠIROKI BRIJEG

Adžem i Ubiparip: Treba nam puno snage i koncentracije kako bi prošli dalje

Objavljeno u kategoriji Sport na 05.12.2017 13:19:39

ŽELJEZNIČAR - ŠIROKI BRIJEG

Adžem i Ubiparip: Treba nam puno snage i koncentracije kako bi prošli dalje

Objavljeno u kategoriji Sport na 05.12.2017 13:19:39


Foto FK Željezničar

SARAJEVO, (Patria) - Željezničar će u okviru revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH dočekati ekipu Širokog Brijega, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Admir Adžem i prvotimac Vojo Ubiparip.

- Očekuje nas treća utakmica sa istim protivnikom, to može biti malo i nezgodno, međutim raduje me što su igrači svjesni težine utakmice i onoga što nas čeka.

Veliki problem će nam biti teren, trebaće mnogo snage i koncentracije, ali vjerujem da će igrači odraditi ovu utakmicu kako treba i ostvariti prolaz u polufinale Kupa i završetak ove polusezone na najbolji način. Svi su zdravi i spremni, to nas raduje i jedva čekamo sutra da počne utakmica - kazao je Admir Adžem.

Ubiparip je istakao da će utakmica zbog težine terena biti izuzetno zahtjevna, ali da je optimista i vjeruje u dobar rezultat.

- Mislim da je ovo specifična utakmica, igramo treći put sa istim protivnikom, ali znamo šta da očekujemo. Znamo šta nam donosi ova utakmica, igramo s dobrim protivnikom, u dobroj smo seriji i to trebamo da iskoristimo.

Teren će biti takav kakav jeste već duže vrijeme, već smo navikli na to, sa naše strane nivo želje, volje i koncentracije mora biti na maksimumu. Trebamo pobijediti sutrašnju utakmicu, optimista sam i svi jedva čekamo tu utakmicu da je odigramo i da prođemo dalje - rekao je Vojo Ubiparip.

Utakmica se igra sutra u 18 sati, a ulaz na južnu, sjevernu i istočnu tribinu je besplatan.