NOGOMET

Sarajevo sigurno protiv Borca

Objavljeno u kategoriji Sport na 02.12.2017 15:22:05

NOGOMET

Sarajevo sigurno protiv Borca

Objavljeno u kategoriji Sport na 02.12.2017 15:22:05


Foto:sportske.ba

Sarajevo je u 17. kolu Premijer lige bez većih problema pobijedilo Borac sa sigurnih 3:0.

Orgnizatore susreta snijeg koji je počeo da pada tokom noći nije uhvatio nepripremljene pa odigravanje utakmice niti u jednom trenutku nije dovedeno u pitanje, mada je očekivano teren bio izuzetno težak za igru. Uzimajući u obzir vremenske okolnosti u drugom poluvremenu meč je odigran na granicama regularsnoti.

Oko 800 promrzlih ljubitelja fudbala nije ni zauzelo svoje pozicije, a već je postignut gol. Domaći su poveli već u 2. minuti, mladi Zekanović je promašio loptu koja je stigla do Hebibovića koji s lakoćom matira Trkulju.

U 11. minuti diskutabilna sitaucija. Mladi Mujakić je kao posljednji igrač odbrane hrabro uklizao Kariću koji je išao sam pred Pavlovića, gosti su protestvovali, ali sudija Spahalić se nije oglasio. Već u narednom napadu i Hebibović je tražio igranje rukom na ivici kaznenog prostora, međutim pištaljka arbitra iz Mostara se i ovaj put nije čula.

Sarajevo je postepeno preuzimalo potpunu incijativu, a nagrada za bolju igru stigla je u 29. minuti. Nakon ubačaja iz kornera Novaković je loptu glavom prebacio na drugu stativu gdje se našao Adukor koji nije imao problema da loptu pošalje u praznu mrežu za svoj prvijenac u bordo dresu.

U posljednjih 10-ak minuta Borac je uspostavio ravnotežu na terenu, gosti su najbolju situaciju imali u 35. minuti kada je Danilović proigrao Karića, ali je iskusnom napadaču u povoljnoj situaciji lopta pobjegla te je propala dobra šansa za momke u crvenim dresovima.

Prva trećina drugog poluvremena protekla je u igri između dva kaznena prostora bez prilika ni na jednoj strani. Snijeg koji je tokom pauze pojačao intenzitet padanja je dodatno otežao posao igračima. Vrijedan spomena je slobodnjak Rahmanovića iskosa sa 20-ak metara iskosa sa desne strane kada je lopta otišla preko gola.

Posljednjih 20-ak minuta snijeg je potpuno prekrio teren pa je meč bio na ivici regularnosti. Postavlja se i pitanje zašto sudija Spahalić nije zatražio da se susret odigra sa crvenim loptama što je bilo nenophodno obzirom na okolnosti koje su vladale na današnjem meču.

U 80. minuti Rahamnović je sam sebi izborio kreirao lijepu priliku, šutirao je u donji desni ugao, Trkulja je loptu izbio u korner. Pet minuta kasnije šansa i za Bekića, ostalo je 2:0. Tačku na i u ovom susretu stavio je Hebibović golom u 90. minuti za 3:0.

Do kraja duela nije bilo previše prilika i Sarajevo je upisalo veoma bitan tirjumf u borbi za vrh premijerligaške tabele.