POZNATI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Nikolić: Ja ću gledati Željinu djecu, a ti bijedniče truni u zatvoru

Objavljeno u kategoriji BiH na 22.11.2017 13:00:08

POZNATI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Nikolić: Ja ću gledati Željinu djecu, a ti bijedniče truni u zatvoru

Objavljeno u kategoriji BiH na 22.11.2017 13:00:08

Foto Facebook i Twitter Foto Facebook i Twitter

SARAJEVO, (Patria) - Nakon što je Haški sud izrekao doživotnu zatvorsku kaznu bivšem komandantu vojske Republike Srpske Ratku Mladiću uslijedile su brojne reakcije građana na društvenim mrežama.

Bloger i publicista iz Sarajeva Zvonimir Nikolić putem svog Facebook profila poručio je koliko je zadovoljan presudom Haškog suda.

- Četiri godine mi je razvlačio pamet. On i njemu slični.  Ali ja ću danas ručati sa svojom porodicom, poljubiti unuku i svratiti sa njom poslije vrtića na kolač. Otići gledati dječake iz Želje, svratiti sa rajom na pivu poslije utakmice i večeras meziti uz Ligu prvaka. A ti truni u zatvoru bijedniče – napisao je Nikolić.

Jedan od najpoznatijih bh. glumaca Nermin Tulić na Twitteru i Facebooku je postavio fotografiju na kojoj je u invalidskim kolicima koje gura njegova supruda, dok je u pozadini plakat potjernice za ratnim zločincima Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem. Kratkom porukom Tulić je sve kazao: Dočekah. 

Bh. oskarovac Danis Tanović na Twitteru je komentarisao izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić je kazao "da nije vrijeme da se Srbima staje na otvorenu ranu". 

- Svima da poručim da nije vrijeme da se Srbima staje na otvorenu ranu", kaže Vučić. Šta reći o predsjedniku kojem je osuda za dokazani ratni zločin i genocid živa rana? Vučiću, žive rane nose Bosanci kojima je taj krvnik sve pobio - napisao je Tanović.