KVALIFIKACIJE ZA EP

Juniori BiH pobjedom protiv Andore osigurali plasman u elitni krug

Objavljeno u kategoriji Sport na 14.11.2017 14:53:40

KVALIFIKACIJE ZA EP

Juniori BiH pobjedom protiv Andore osigurali plasman u elitni krug

Objavljeno u kategoriji Sport na 14.11.2017 14:53:40


Foto NS BiH

BIJELJINA, (Patria) - Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-19) u trećem kolu kvalifikacija za EP, savladala je Andoru sa 2:1, čime su izborili plasman u elitni krug kvalifikacija.

Izabranici Tonija Karačića, opradvali su ulogu favorita u ovom duelu. U prvom poluvremenu imali smo više od igre, posjed lopte, nekoliko dobrih prilika, ali otpor Andore slomili smo u 41. minuti golom Čatića za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Početkom nastavka vidjeli smo dosta uzbuđenja. Prvo je u 53. minuti Čeliković sa bijele tačke pogodio sa 2:0, da bi dvije minute kasnije bio dosuđen penal za Andoru, a siguran realizator je bio Fernandez sa 2:1.

Nakon iznenadnog gola Andore, naši momci su stvorili još nekoliko prilika, no u završnici nismo imali sreće. Ipak, do kraja je ostalo 2:1 čime so osigurali plasman dalje. Od 79. minute, Andora je igrala sa deset igrača nakon isključenja Grau Sampera.

U drugom meču naše grupe, Francuska i Gruzija su remizirale 1:1, čime su Francuzi zacementirali prvo mjesto u grupi, dok će naši momci u elitni krug kvalifikacija sa drugog mjesta.