NADA NORVEŠKOG STROMSGODSETA

Mujkić: Volio bih ponovo obući dres reprezentacije BiH

Objavljeno u kategoriji Sport na 13.11.2017 11:54:04

NADA NORVEŠKOG STROMSGODSETA

Mujkić: Volio bih ponovo obući dres reprezentacije BiH

Objavljeno u kategoriji Sport na 13.11.2017 11:54:04Svojevremeno je Eldar Hadžimehmedović briljirao u Norveškoj. U tim godinama je Hadžimehmedović i nosio dres mlade reprezentacije BiH koju je sa klupe uspješno vodio Ibrahim Zukanović. Dugo je trebalo da BiH dobije još jednog Zmaja iz Norveške. Riječ je o Adisu Mujkiću, koji je nastupao za pionirsku i kadetsku reprezentaciju naše zemlje. Inače, Adisov je prvi klub u Norveškoj bio Asiden, a sada nastupa za Stromsgodset. Radi se o talentovanom igraču koji može igrati na poziciji desnog i lijevog veznog.

- Za sada mi je lijepo u Norveškoj. Međutim, moj cilj je jednog dana igrati u nekoj jačoj evropskoj ligi - govori Mujkić.

Adis je lucidni igrač, koji često trese protivničke mreže.

- Igram na takvoj poziciji gdje često dolazim u gol šansu. Naravno, da volim i asistirati svojim saigračima – iskren je ovaj nogometaš.

Mujkić je rođen 2000. godine. Do sada je upisao četiri nastupa za naše mlađe reprezentativne selekcije.

 - Dva puta sam nastupao za U-15 reprezentaciju i to protiv Makedonije, dok sam u kadetskoj konkurenciji igrao u dva navrata protiv Crne Gore. Moja želja je ponovo obući dres reprezentacije BiH. Imam, pravo nastupa za juniorsku selekciju i u narednim kvalifikacijama i nadam se da ću dobiti šansu da pokažem svoj potencijal. Znam, koliko vrijedim i sigurno da bi opravdao povjerenje selektora – pojašnjava Mujkić.

Ovih dana juniorska selekcija BiH igra kvalifikacije za plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

- Znam da su dobili Gruziju i nesretno izgubili od Francuske. Nadam se da će u posljednjem kolu pobjediti i ostvariti plasman u naredni krug kvalifikacija- ističe Mujkić.

 Zna da je nekadašnji njegov učitelj Sakib Malkočević nedavno u Tuzli operisan.

- Meni je čast što sam imao priliku da upoznam Murata Jahu, Zorana Erbeza i Sakiba Malkočevića. Od kojih sam zaista dosta toga naučio. Čitao sam da je Malkočević operisan. Ovim putem mu želim što brži oporavak - kazao je Adis Mujkić.