SARAJEVO

SDP pozvao Konakovića da se izvini građanima i podnese ostavku

Objavljeno u kategoriji BiH na 12.11.2017 16:02:53

SARAJEVO

SDP pozvao Konakovića da se izvini građanima i podnese ostavku

Objavljeno u kategoriji BiH na 12.11.2017 16:02:53


Foto Arhiv

SARAJEVO, (Patria) - Kantonalni odbor SDP BiH pozvao je premijera KS Elmedina Konakovića da se izvini građanima i podnese ostavku zbog njegovih posljednjih javnih istupa.

- Nakon posljednih javnih istupa premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića te rukovodstva JKP ZOI 84, kao i javnosti prezentiranih dokumenata vezanih za “poslovanje” premijerove privatne firme i ovog javnog preduzeća, zahtijevamo da Konaković odmah podnese ostavku na funkciju premijera i vrati sva dugovanja koja on i njegova privatna fima imaju prema ZOI 84.

Naime, javnost je nedavno upoznata sa čvrstim dokazima koji svjedoče o tome da je privatna firma “Sport Centar” koju je osnovao i u kojoj je odgovorno lice bio Elmedin Konaković napravila ogroman dug po osnovu iznajmljivanja poslovnih prostora u sportskim centrima Skenderija i Zetra, kao i da je ta firma ukrala plazma televizore i drugu opremu iz ovih prostora a koji su vlasništvo ZOI 84. To je potvrdio i trenutni direktor ZOI 84.

Premijer Konaković svoju je nesposobnost i sklonost nezakonitostima pokazao nebrojeno puta. Od ispunjavanja sumanutih želja supruge predsjednika SDA, preko retroaktivnog povećanja cijena grijanja do nelegalnog naplaćivanja parkinga.

Ipak, činjenica da je on lično prvo napravio ogroman dug, a potom još i nezakonito prisvojio pokretne stvari koje pripadaju kantonalnom preduzeću ZOI 84, zahtijeva da odmah podnese ostavku i izvine se građanima Kantona Sarajevo.

Ovakvo ponašanje bez političke, a i krivične odgovornosti, teško bi prošlo i u najnerazvijenijim zemljama, ali u BiH postoji Stranka demokratske akcije koja ovakve ljude nagrađuje mjestima premijera, ministara, direktora.

Uvjereni smo da Elmedin Konaković, ako već svoje dugove ne vraća javnim preduzećima, sasvim sigurno vraća SDA-u i njenom rukovodstvu koje BiH vidi kao svoju privatnu državu - navodi se u saopćenju KO SDP BiH Sarajevo.