NADZORNI ODBOR

ViK: Smijenjen direktor Nezir Hadžić, ko će sjesti u užarenu stolicu?

Objavljeno u kategoriji BiH na 11.10.2017 12:00:00

NADZORNI ODBOR

ViK: Smijenjen direktor Nezir Hadžić, ko će sjesti u užarenu stolicu?

Objavljeno u kategoriji BiH na 11.10.2017 12:00:00


Nezir Hadžić

Nadzorni odbor ViK-a u sastavu Rasim Mezit, Senad Smajlović i Damir Saračević smijenio je direktora ovog preduzeća Nezira Hadžića, te se sada čeka ko će preuzeti užarenu stolicu, piše agencija Patria.

Kako je krajem septembra poručio premijer KS Elmedin Konaković nakon smjene menadžmenta Vodovoda i kanalizacije ViK će imati potpuno drugo lice. 

- Očekujte potpuno drugo lice vodovoda, posebno kada smijenimo i menadžment. Radit će više ekipa na popravci kvarova, više ekipa koje će raditi na terenu. Puno njih će raditi na komuniciranju, na javljanju telefona. Bit će odmah promijenjena sistematizacija. Ukoliko bude viška radnika, sigurno će doći do otpuštanja – kazao je Konaković 21. septembra.

Ono što ostaje novom menadžmentu je i kredit EBRD-a koji Parlament FBiH još nije odobrio. Taj novac oko 50 miliona KM je još uvijek na čekanju. Od rekonstrukcije vodovodne mreže u ovoj godini neće biti ništa. Do tada nam ostaju redukcije sa uredno ispostavljenim računima. 

Konaković nije krio riječi hvale za članove Nadzornog odbora navodeći da nemaju veze sa politikama niti sa njim, ali svojim znanjem su izabrani od nas koji smo preuzeli teret odgovornosti za cijelu priču oko preduzeća.

Konaković nije htio govoriti o imenu novog direktora ViK-a da mu se "ne bi šta desilo". 

Inače, smjene u VIK-u su počele krajem jula kada je Skupština KS smijenila Skupštinu preduzeća, a zatim je smijenjen i Nadzorni odbor.