BEOGRAD

Erdogan stigao u dvodnevnu posjetu Srbiji

Objavljeno u kategoriji Region na 10.10.2017 09:20:25

BEOGRAD

Erdogan stigao u dvodnevnu posjetu Srbiji

Objavljeno u kategoriji Region na 10.10.2017 09:20:25


Foto Screenshot

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan stigao je u Beograd, a na Aerodromu "Nikola Tesla" svečano ga je dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, javljaju srbijanski mediji, prenosi agencija Patria.

Erdogan boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji tokom koje će razgovarati s najvišim državnim zvaničnicima i učestvovati na srpsko-turskom poslovnom forumu, a u srijedu će posjetiti i Novi Pazar.

Akcenat posjete će biti na ekonomiji. Turska preduzeća investirala su više od 110 miliona dolara u Srbiji, a u posljednjih nekoliko godina otvoreno je više fabrika.

S Erdoganom je u Beograd stiglo i 185 privrednika, pa se čekuje potpisivanje novog Sporazuma o slobodnoj trgovini dvije zemlje, kao i potpisivanje ugovora o dolasku nekoliko turskih kompanija u Srbiju.

Kako je najavljeno, ispred Palate Srbije danas (utorak) u 11 sati biće svečani doček turskom predsjedniku poslije kojeg će razgovarati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U Palati Srbija sastaće se delegacije dve države, poslije čega će biti potpisani međudržavni sporazumi i konferencija za novinare Vučića i Erdogana.