FORUM U NOVOM SADU

BIMAL Lider održivog razvoja Podunavskog regiona

Objavljeno u kategoriji Biznis na 06.10.2017 10:18:41

FORUM U NOVOM SADU

BIMAL Lider održivog razvoja Podunavskog regiona

Objavljeno u kategoriji Biznis na 06.10.2017 10:18:41

Bimal lider u kategoriji proizvodnje Bimal lider u kategoriji proizvodnje

U okviru šestog Dunavskog biznis foruma u Novom Sadu poslovni rezultati brčanske fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL nagrađeni su priznanjem „Lider održivog razvoja Podunavskog regiona“. Kao jedan od najznačajnijih regionalnih skupova u oblasti biznisa, regionalne saradnje, agrara, te preduzetništva Dunavski biznis forum okuplja predstavnike 14 zemalja Podunavlja pod motom „Svi za jednog, jedan za sve“, prenosi agencija Patria.

- Kompanija BIMAL je zahvaljujući jasnoj poslovnoj strategiji, te kao član STUDEN Holdinga, poslovne grupe koja je značajan investitor u regiji Zapadnog Balkana, ostvarila lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine. Kroz 15 godina kontinuiranog rada i ulaganja u kvalitet proizvodnje BIMAL je postigao ekspanziju svog poslovanja, te je iz inicijalne pozicije u Brčkom započeo poslovanje i u Srbiji, uspostavljajući BIMAL Grupu koja se bavi proizvodnjom i trgovinom uljaricama i žitaricama - rekla je direktorica Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga Nataša Pucar.

Za poslovne rezultate kompaniji BIMAL nedavno je u okviru projekta „100 najvećih u BiH“ dodijeljena nagrada „1. mjesto u industrijskoj grani proizvodnja prehrambenih proizvoda u BiH po prihodu u 2016. godini“ čime je BIMAL drugu godinu zaredom lider u kategoriji proizvodnje, a kvalitet BIMAL-ovih proizvoda potvrđuju i zlatne medalje koje BIMAL iz godine u godinu osvaja  na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Učesnici Dunavskog biznis foruma zaključili su da ulaganja u privredu kao i pozitivan rast inovacija, te razmjena poslovnih iskustava jesu nosioci razvoja svake od zemalja pojedinačno, što dugoročno predstavlja uspostavljanje stabilne ekonomske klime cijelog regiona.