I DOBAVLJAČI ĆE NAPLATITI DUG

Šarović i Ramljak: Stabilizirano poslovanje Agrokora u BiH, radna mjesta više nisu ugrožena

Objavljeno u kategoriji Biznis na 13.09.2017 13:00:52

I DOBAVLJAČI ĆE NAPLATITI DUG

Šarović i Ramljak: Stabilizirano poslovanje Agrokora u BiH, radna mjesta više nisu ugrožena

Objavljeno u kategoriji Biznis na 13.09.2017 13:00:52


Ramljak od aprila boravio već četiri puta u Sarajevu

U Sarajevu je danas održan četvrti sastanak o poslovanju Agrokora u BiH kojem je prisustvovao ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović, ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković i povjerenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak sa saradnicima, piše agencija Patria.

Kompanije koncerna Agrokor u BiH zapošljavaju oko 5.000 radnika, a Velpro je u postupku likvidakcije. Sada već bivši radnici zbrinuti su na različite načine. 

Ministar Šarović je kazao da postoje određene stvari koje nisu najsjajnije ali postoje vidni napretci da je stanje u Agrokoru i njegovim kompanijama stabilno.

- Nas je najviše zanimalo pitanje uposlenih radnika i konsolidacija Leda i Sarajevskog kiseljaka da vidimo gdje su te kompanije u BiH u narednih nekoliko mjeseci - kazao je Šarović.

Ramljak je u svom obraćanju kazao da se može reći da su u BiH stabilizirali poslovanje.

- Krenuli smo u izvršenje plana da se Mercator vrati u BiH i preuzme svoje dućane i to znači da ćemo dokapitalizirati poslovanje sa svježim novcem koji ćemo staviti iz Agrokora i to znači smiriti situaciju sa dobavljačima koji će sigurno naplatiti svoja potraživanja. Naši kupci, kojima se zahvaljujemo i dalje će imati traženu robu u našim dućanima i naši zaposlenici neće i ne trebaju strahovati za svoja radna mjesta - kazao je Ramljak.