AKCIJA ROVER

SIPA u Mostaru uhapsila tri osobe zbog posjedovanja droge, pronađeno devet kila skanka

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 11.09.2017 14:43:55

AKCIJA ROVER

SIPA u Mostaru uhapsila tri osobe zbog posjedovanja droge, pronađeno devet kila skanka

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 11.09.2017 14:43:55


Foto SIPA

U operativnoj akciji kodnog naziva „Rover“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (11.9.2017. godine) lišili slobode tri osobe na području općine Mostar zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

U toku su pretresi objekata na području Stoca i Ljubuškog s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. 

Navedene aktivnosti realiziraju se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Tokom rada na ovom predmetu do sada je pronađeno i oduzeto oko devet kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „skank“.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su, zajedno sa njima poznatim osobama, iz Crne Gore nabavljale opojnu drogu „skank“ i distribuirale je i preprodavale na području BiH i Republike Hrvatske s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Više detalja bit će poznato nakon okončanja aktivnosti na terenu.