POVRATAK U ŠKOLU

Kako na prirodan način pomoći dječijem imunitetu?

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 08.09.2017 16:57:19

POVRATAK U ŠKOLU

Kako na prirodan način pomoći dječijem imunitetu?

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 08.09.2017 16:57:19Svaka mama zna da je za zdravlje njenog  djeteta od velike važnosti pravilna funkcija njegovog imuniteta (odbrambenog sistema). Osnovna funkcija imuniteta je da štiti organizam od bakterija i virusa s kojim je u stalnom kontaktu, a česte i ponavljane infekcije, posebno disajnih puteva, mogu biti prvi znak oslabljenog imuniteta. Infekcije disajnih puteva često se javljaju u periodu jeseni i zime. Razlog tome može biti hladan zrak koji oštećuje sluzicu disajnih organa, jednolična prehrana i blizak kontakt djece u školama i vrtićima koji pogoduje lakom širenju virusa.

Da bi smanjili mogućnost nastanka te čestog ponavljanja infekcija disajnih puteva važno je ojačati dječiji imunitet, a pomoć mogu pružiti dodaci ishrani.

Matična mliječ – prirodni stimulator imuniteta

ROYAL KINDER® Jelly je dodatak ishrani namijenjen djeci starijoj od 3 (tri) godine. Hranjive i protektivne vrijednosti matične mliječi poboljšavaju fizičke i psihičke performanse, jačaju odbrambene snage organizma (imunitet), povećavaju apetit i apsorpciju vitamina i minerala, uz dodatni antimikrobni efekat. ROYAL KINDER® Jelly može se primjenjivati u svako doba godine, a posebno se preporučuje tokom smjene godišnjih doba i u periodu čestih prehlada, kod gubitka apetita i tjelesne težine, fizičkog i psihičkog zamora, stanja anemije, tokom školske godine i pojačanog stresa pred provjere znanja učenika.

Za više informacija posjetite web stranicu: http://royal-jelly.ba/