DOBAR RAD SE ISPLATI

Tvornica namještaja MS&WOOD najboljeg radnika nagradila ljetovanjem

Objavljeno u kategoriji Biznis na 05.09.2017 11:43:50

DOBAR RAD SE ISPLATI

Tvornica namještaja MS&WOOD najboljeg radnika nagradila ljetovanjem

Objavljeno u kategoriji Biznis na 05.09.2017 11:43:50


Ramić sa kćerkom na ljetovanju

Mirza Ramić izabran je za radnika godine bosanskohercegovačke industrije namještaja MS&WOOD (Majstori i drvo), a kao nagradu je dobio 7 dana ljetovanja u Turskoj.

Ramić se već vratio iz Antalije gdje je sa suprugom i kćerkom koristio aranžman all inclusive, a izabran je na osnovu glasanja u tvornici, kao i ocjenom komisije i to za izuzetno zalaganje i doprinos razvoju kompanije. Prošle godine je Aziz Bukvić koji je po zanimanju stolar, a koji u tvornici radi kao glavni majstor, kao radnik godine nagrađen istom nagradom. 

Ramić je rođen 1982. godine. U ovoj fojničkoj tvornici radi od njenog otvaranja 2012. godine.

- Počeo je kao električar, bez puno znanja i iskustva, ali je stalnim učenjem, trudom i zalaganjem rastao skupa sa ovom kompanijom. Danas je vrhunski majstor. Na Mirzu uvijek možemo računati, jer je čovjek koji živi i radi u skladu sa ključnim vrijednostima naše kompanije a to su poštenje, znanje, zalaganje, odgovornost i održivi razvoj, te kao takav zaslužuje titulu radnika godine - kazala je Mirsada Softić rukovoditeljica odjela ljudskih resursa u kompaniji MS&WOOD.

Osim nagrade radnika godine, u MS&WOOD-u se svakog mjeseca bira i radnik mjeseca, a sa ovom praksom biranja najboljeg radnika će se nastaviti i ubuduće. 

- Moj primjer pokazuje da se učenje i trud uvijek isplate. Prije pet godina počeo sam kao električar a danas sam glavni majstor električar na održavanju. U početku nisam imao veliko znanje u svom zanatu. Međutim, kolege i okruženje su bili izuzetni. Kako je firma rasla, imao sam puno prilika da učim i nisam ih propuštao, uvijek sam se trudio da steknem novo znanje, ostajao duže na poslu. Biti radnik godine ovako uspješne tvornice za mene je velika čast - izjavio je Ramić.

Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 350 radnika. Kompanija čiji pogoni se nalaze u Fojnici izvozi u 50 razvijenih zemalja svijeta. MS&WOOD je vlasnik četiri nagrade Iconic Awards: Interior Inovation Winner u kategoriji inovativnog namještaja za stolice i stolove kolekcija «Primum» i «Elle» prestižnog Sajmu u Kelnu (IMM Cologne).

Namještaj vrhunskog kvaliteta MS&WOOD već je sastavni dio ponude salona namještaja u New Yorku, Parizu, Južnoj Koreji, Kini, itd. Već nekoliko godina u okviru tvornice organiziran je “MS&WOOD College” u kojem je primijenjen koncept “cjeloživotnog učenja”. Osim učenika srednje škole koji obavljaju praksu, College pohađaju i već zaposleni radnici i menadžeri u ovoj kompaniji koji žele napredovati i postati vrsni majstori i inženjeri.