MODA I FILM

Nova uloga za poznate glumce: De Niro i Millepied kao modeli u novoj kolekciji Ermenegilda Zegne

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 27.08.2017 17:51:57

MODA I FILM

Nova uloga za poznate glumce: De Niro i Millepied kao modeli u novoj kolekciji Ermenegilda Zegne

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 27.08.2017 17:51:57

Robert De Niro i Benjamin Millepied u reklmanoj kampanji Ermenegilda Zegne (photo credit Hello) Robert De Niro i Benjamin Millepied u reklmanoj kampanji Ermenegilda Zegne (photo credit Hello) Robert De Niro i Benjamin Millepied u reklmanoj kampanji Ermenegilda Zegne (photo credit Hello)

Glumačka zvijezda Robert De Niro i njegov mlađi kolega, glumac i koreograf Benjamin Millepied, udružili su se kao nosioci nove kolekcije italijanskog modnog dizajnera Ermenegilda Zegne, piše Patria.

Ova italijanska modna kuća je krajem 2016. De Niru ponudila unosan ugovor, da bi se jedno od najprepoznatljivijih lica malih i velikih ekrana našlo na reklamnim plakatima već u prvoj polovini ove godine. Projekt filmskog naziva 'Definirajući trenuci' prvi je, ali nikako posljednji De Nirov korak u svijet mode.

Da mu nije dosta dokazuje učešćem u već drugom Zegninom projektu ove godine, ovog puta sa suprugom poznate Natalie Portman, francuskim plesačem i koreografom sa američkom adresom, Benjaminom Millepiedom.

Unatoč značajnoj razlici u godinama ova dva modela, kao i posve različitim fizionomijama, rolke i savršeno krojeni sakoi Ermenegilda Zegne učinili su da ova dva modna amatera na fotografijama zbilja pristaju jedan drugome.

Millepied je oduševljen saradnjom naročito zato što, kako tvrdi, De Nira nije imao priliku ranije upoznati.

- On je neko koga iznimno cijenim, i utoliko ga je bilo interesantno i upoznati. Razgovarali smo o mojim interesovanjima, o njegovom načinu rada, glumi i projektima. Iduće godine režiram svoj prvi film, otkriva Millepied.

Benjaminu Millepiedu, plesačkoj zvijezdi filma Crni labud u kojem glavnu ulogu igra njegova poznata supruga Natalie Portman, a za koji je Millepied uradio i cjelokupnu koreografiju, ovo nije prva aktivna uloga u svijetu mode. Plesač i glumac je već surađivao sa umjetničkim direktorom Alessandrom Sartorijem, koga cijeni zbog, kako kaže, 'vrlo elegantnog, italijanskog pristupa modi'.

- Italijanska odijela krasi klasična elegancija, i uvijek sam ih cijenio.  Mislim da će Alessandro darovati brendu dah modernizma, kako krojenim odijelima, tako i opuštenijoj varijanti što garantira udobnost i predstavlja budućnost odijevanja, oduševljeno tvrdi poznati koreograf.