NAKON DOBRIH IGARA U SLOVENIJI

Adel Halilović na spisku Vinka Marinovića?

Objavljeno u kategoriji Sport na 12.08.2017 08:24:25

NAKON DOBRIH IGARA U SLOVENIJI

Adel Halilović na spisku Vinka Marinovića?

Objavljeno u kategoriji Sport na 12.08.2017 08:24:25Adel Halilović, prvotimac slovenačkog drugoligaša Radomlja, kako stvari stoje naći će se na spisku selektora Vinka Marinovića za kvalifikacijsku utakmicu protiv Rumunije 1.septemba, te prijateljsku četiri dana kasnije protiv Crne Gore u Nikšiću, piše Patria.

Halilović je inače prošao sve mlađe selekcije naše zemlje, a nogometnu abecedu je naučio u austrijskom Red Bull Salzburgu. Prošle sezone je Halilović bio član Krupe, a u Radomlje je stigao kao veliko pojačanje. Inače, ovu ekipu odnedavno vodi Nermin Bašić, bivši trener Travnika, Metalleghea i Sloge iz Siminog Hana.

 Halilović je po vokaciji desni bočni, a upravo smo deficitarni na tim pozicijama u mladoj selekciji. Osim Kerima Memije, selektor Vinko Marinović nema pravo rješenje za tu poziciju. Adel također može pokriti i poziciju desnog veznog, odnosno zadnjeg veznog. U mlađim reprezentativnim selekcijama selektori su ga isključivo koristili na poziciji desnog bočnog. U dosadašnjoj karijeri Halilović je sakupio preko 30 nastupa za mlađe reprezentativne selekcije.

Do sada nije imao priliku debitovati za mladu reprezentaciju naše zemlje.

- Svakako da bi za mene bila čast da opet obućem dres reprezentacije BiH. Došao sam u Sloveniju u jedan ambiciozan klub, a moj krajnji cilj je da uskoro zaigram u nekoj jakoj evropskoj ligi - istakao je Adel Halilović.