ZENICA

Timovi Specijalne policijske jedinice u rijeci Bosni pronašli tijelo utopljenika

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 11.08.2017 15:10:17

ZENICA

Timovi Specijalne policijske jedinice u rijeci Bosni pronašli tijelo utopljenika

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 11.08.2017 15:10:17


Foto MUP ZDK

Pripadniic Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK pronašli su u rijeci Bosni tijelo utopljenika, saopćeno je iz MUP-a ZDK, prenosi agencija Patria.

Tokom protekla dva dana, od strane timova Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, vršena je pretraga terena i korita rijeka Bosne na području Grada Zenice, sa ciljem pronalaska tijela muške osobe, čije je utapanje prijavljeno Policijskoj stanici Centar u Zenici 9. augusta 2017. godine.

- Danas, u 09:40 sati, od strane ronilačkog tima i timova za pretragu terena Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su i jutros nastavili detaljnu pretragu obalnog područja i korita rijeke Bosne, je na lokalitetu Kanal, uočeno beživotno tijelo muške osobe.

Na mjestu izvlačenja tijela iz vode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, nakon čega je, po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, tijelo prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija istog, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica – saopćeno je iz MUP-a ZDK.

U toku su aktivnosti na utvrđivanju identiteta osobe.