BIH-ŠVEDSKA

Vujošević: Švedska je ozbiljan protivnik, važnost utakmice nam je dodatni teret

Objavljeno u kategoriji Sport na 11.08.2017 14:37:48

BIH-ŠVEDSKA

Vujošević: Švedska je ozbiljan protivnik, važnost utakmice nam je dodatni teret

Objavljeno u kategoriji Sport na 11.08.2017 14:37:48


Foto Arhiv

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Zenici igra četvrtu utakmicu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, piše agencija Patria.

Protivnik naše selekcije je Švedska, a pred meč sa Šveđanima u Zenici je održana konferencija za medije.

Selektor naše košarkaške reprezentacije Duško Vujošević je rekao da je postao stereotip govoriti da je utakmica važna, jer je svaka važna, u svakoj je pobjeda jedino ono što se računa.

- Švedska ima vrlo ozbiljan sastav, nekoliko igrača koji igraju u profesionalnoj evropskoj košarci i u svakom slučaju su vrlo ozbiljan protivnik. Važnost utakmice će biti jedan dodatni teret koji ćemo pokušati artikulisati kroz stvari koje pomažu da se dobije utakmica – kazao je Vujošević.

Vujošević je kazao kako su do sada pobjede slavile uglavnom domaće selekcije, te da bi prvo mjesto u grupi mogao osvojiti onaj ko ostvari pobjedu u gostima. 

Jedna od najvećih prednosti Švedske reprezentacije je ta što ih s klupe predvodi Sarajlija Vedran Bosnić, koji do u detalje poznaje našu selekciju.

- Švedska ima tačne informacije o našem kvalitetu, individualnom i timskom. Vedran Bosnić je čovjek iz Sarajeva s određenim vezama, dobro informisan, ali ni našim igračima neće faliti podataka o njihovim karakteristikama. Utakmicu će odlučiti želja i borbenost na terenu - dodao je Vujošević.

Jedini poraz u dosadašnjem dijelu pretkvalifikacija naša reprezentacija je upisala upravo protiv Švedske na gostovanju. Naš ponajbolji igrač Alex Renfroe se nada da ćemo sutra ispraviti greške iz prve utakmice.

- Prva utakmica nije išla onako kako je trebalo, sutra ćemo odigrati mnogo bolje. Igramo na domaćem terenu, a prednost će biti publika na našoj strani. Svi smo uzbuđeni što igramo u ovom gradu. Ovo će biti teška utakmica, a ako želimo da se kvalifikujemo, možda i najbitnija – istakao je Renfroe.

Jedan od najboljih pojedinaca u pobjedi protiv Armenije Almir Hasandić je istakao da je za pobjedu protiv Švedske najbitnije da igrači sve stvari s treninga primjene na parketu.