ŽELJEZNIČAR DOČEKUJE BORCA

Adžem: Ako mislimo u Evropu, moramo početi pobjeđivati odmah

Objavljeno u kategoriji Sport na 11.08.2017 11:45:42

ŽELJEZNIČAR DOČEKUJE BORCA

Adžem: Ako mislimo u Evropu, moramo početi pobjeđivati odmah

Objavljeno u kategoriji Sport na 11.08.2017 11:45:42


Foto Armin Herić FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara sutra na Grbavici u derbiju 4. kola Premijer lige BiH dočekuje banjalučki Borac, piše agencija Patria.

Povodom sutrašnje utakmice, u prostorijama kluba na Grbavici održana je konferencija za medije na kojoj su govorili šef stručnog štaba plavih Admir Adžem i novi igrač Saša Kajkut, koji je ujedno i zvanično predstavljen kao novi igrač Želje.

- Sutra nas očekuje prva derbi utakmica sa ekipom koja nije bila tu prošle godine. Bit će teška utakmica, imaju dobru atmosferu, grad se podigo, ponovo se priča o Borcu. Znamo da imaju dosta iskusnih igrača, da su dobro složena ekipa, da imaju neugodnih bočnih igrača koji su brzi. Isto tako znamo da i mi imamo dosta kvalitetna rješenja koja mogu odraditi zadatak i ostvariti cilj, a to je pobjeda – kaže Željin trener Adžem.

Adžem je dodao kako je Željina filozofija stvaranje igre, te da se to mora početi raditi odmah kako bi se ponovio izborio plasman u Evropu.

- Bitno je da znamo šta radimo. Ja sam došao dan pred prvenstvo, poznavajući raspored koji imamo pokušao sam u tri prva kola dobiti što više informacija o svakom igraču pojedinačno. Jedini način za to je da igrač igra. Ova liga će biti dosta zahtjevna, ovdje nema laganih utakmica, zato je utakmica protiv Viteza bila teška. Došli su s namjerom da se odbrane. Ja isto tako znam da je problem bh. fudbala pozicioni napad, a to je dublja tema, jer u omladincima već ekipe igraju na kontranpade. Filozofija Želje je stvaranje igre. Moramo to uraditi, neće biti lako, ali da bi uhvatili korak s Evropom moramo to početi sad – kazao je Adžem.

Novi igrač kluba sa Grbavice, Saša Kajkut, inače bivši igrač Borca, kazao je da mu je izuzetno drago što je stigao u klub kakav je Željezničar i da će dati sve od sebe da opravda povjerenje.

- Mogu samo reći da mi je izuzetno drago što sam postao dio ovog velikog kluba. Nastojat ću da opravdam povjerenje stručnog štaba i uprave i dati sve od sebe da ostvarimo što bolje rezulate - istakao je Saša Kajkut, novi fudbaler Plavih.

Utakmica između Željezničara i Borca igra se na Grbavici u subotu u 20:30.