BANJA LUKA

Policija podsjeća: Napad pasa je krivično djelo

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 07.08.2017 18:53:19

BANJA LUKA

Policija podsjeća: Napad pasa je krivično djelo

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 07.08.2017 18:53:19Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka rade na dokumentovanju krivičnog djela "Izazivanje ošte opasnosti" u vezi sa napadom dva psa rase "azijat" na više građana u ulici Žarka Zgonjanina u Banjaluci.

Napad se desio u subotu oko 21.30 sati, a kako se navodi u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka "policijski službenici preduzimaju sve zakonom predviđene operativne mjere i radnje pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka".

- Nakon zaprimljene prijave policijski službenici PS Banjaluka - Lauš izašli su na lice mjesta i utvrdili da su napadnuta lica: M.R. (1956), Z.M. (1960), M.M. (1958), M.R. (1961) i S.R. (1996) - stoji u saopštenju.

Dodaje se da svi oni zadobili više ugriza dok je povrijeđeni M.R. (1956) zadobio ugrize u predjelu vrata i grudnog koša, a nakon ukazane hitne ljekarske pomoći povrijeđeni su preveženi su u Univerzitetski klinički centar RS radi pružanja ljekarke pomoći.

-  Lice M.R. preminulo je nakon ukazane ljekarske pomoći, te je naložena obdukcija tijela - stoji u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka.

Inače, dva psa u vlasništvu B.S. u dva navrata preskočili su ogradu dvorišta nakon što ih je vlasnica pustila iz boksa i izgrizli su pet osoba. Komunalni policajci na terenu su utvrdili da psi nisu bili ni vakcinisani, jer je veterinar prije desetak dana zbog njihove agresivnosti bio spriječen da to učini.