LIGA EVROPE

Željo na punoj Grbavici očekuje novu evropsku pobjedu

Objavljeno u kategoriji Sport na 13.07.2017 09:33:16

LIGA EVROPE

Željo na punoj Grbavici očekuje novu evropsku pobjedu

Objavljeno u kategoriji Sport na 13.07.2017 09:33:16


Foto Patria

Fudbaleri Željezničara i Širokog Brijega večeras igraju prve utakmice drugog pretkola Evropske lige protiv AIK-a odnosno Aberdeena, piše agencija Patria.

Plavi na punoj Grbavici očekuju švedskog predstavnika i vjeruju u još jednu pobjedu, iako neće biti nimalo lako. Željezničar će protiv Šveđana igrati bez najboljeg strijelca iz prošle sezone Ivana Lendrića, koji je prije tri dana otišao u francuski Lens, pa će plavi put do gola morati tražiti preko nekog drugog.

Trener Slavko Petrović umjesto Lendrića u tim će staviti jednog od najiskusnijih igrača tima Stevu Nikolića od kojeg se očekuje da zamijeni Lendrića.

- Sigurno da je ekipa AIK-a za poštovanje. Ekipa koja 11 puta osvoji šampionat države je za respekt. Imamo respekt straha nemamo. Ovo će biti drugačija utakmica u odnosu na Zetu jer smo imali ogroman pritisak. Ovo je utakmica gdje mi možemo protiv jednog kluba koji je favorit igrati bez tog velikog pritiska i pokazati da se možemo nositi sa takvim ekipama. Nadam se da će moja ekipa pružiti dobru partiju koja će plijeniti. Što se tiče igračkog kadra imamo dva nova igrača koji su prijavljeni, a to su Ramović i Beganović. Imamo i Projića za kojeg čekamo od UEFE potvrdu – kazao je uoči večerašnje utakmice Slavko Petrović.

Jedan od najboljih igrača u utakmicama protiv Zete Goran Zakarić kaže da će utakmice protiv AIK-a biti potpuno druga slika u odnosu na utakmice protiv Zete, ali da vjeruje u plasman dalje.

- Sigurno da nas očekuje sasvim druga utakmica nego protiv Zete. Mi smo u ove dvije utakmice pokazali da smo bolji i kvaliteniji kub što je bio i glavni cilj. U vezi sa sutrašnjom utakmicom, imamo poštovanje, to je veliki klub, kvalitetna ekipa, ali i mi ulazimo u utakmicu sa ozbiljnošču da se pokažemo u što boljem svjetlu sami sebi i naravno publici. Očekujem dobru utakmicu, dat ćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat pred uzvrat u Švedskoj. Nema razloga da se ne nadamo prolazu - rekao je Goran Zakarić.

Široki Brijeg prvu utakmicu protiv Aberdeena igra u gostima i cilj Gorana Sablića i njegovih igrača je da ne prime gol, pa da u revanšu na Pecari traže prolazak dalje.

Utakmice u Sarajevu i Aberdeenu igraju se u 20:45.