OPĆINA ILIDŽA

Prijem za vlasnike najljepših dvorišta i balkona

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 12.07.2017 13:47:12

OPĆINA ILIDŽA

Prijem za vlasnike najljepših dvorišta i balkona

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 12.07.2017 13:47:12

Memić uručio nagrade Memić uručio nagrade Memić uručio nagrade Memić uručio nagrade

Kreativnost, trud i rad koji Mirsad Ožegović već godinama ulaže u uređenje okruženja u kojem živi, u svoje dvorište, nagrađeni su prvim mjestom na ovogodišnjem izboru najljepše uređenog dvorišta na području općine Ilidža. Drugo mjesto pripalo je Munibi Ohranović, a treće Nikoli Vujniću, prenosi Patria.

Tim povodom načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić upriličio je prijem za nagrađene vlasnike najljepših dvorišta i balkona  sa cvjetnim aranžmanom i uručio im nagrade. Prva nagrada za najljepše dvorište je  500 KM, druga 400 i treća 300 KM. Prva nagrada za najljepši balkon iznosila je 300 KM, druga 200 KM i treća 100 KM.

- Ova nagrada je simbolična, ali se nadam da će biti samo stimulans da nastavite raditi na uređenju dvorišta, a samim tim i naše općine. Znam da je ovo posao koji zahtijeva rad i ljubav te vas molim da tako nastavite i ubuduće - rekao je, načelnik Memić.

Muniba Ohranović je kazala da uređujući svoja dvorišta žele doprinijeti ljepšem izgledu njihovih naselja, općine, a da zainteresiraju mlade ljude da uređen prostor daje bolji dojam svim posjetiocima.

Nagrađen je i najuređeniji balkon, a prvu nagradu dobila je Izeta Kapidžić, druga je Mejra Fajić, a treći Faik Memić.