PREDSJEDNIK SRBIJE O SREBRENICI

Vučić: 90 posto Srba misli da se u Srebrenici nije dogodio zločin, ja mislim drugačije

Objavljeno u kategoriji Region na 11.07.2017 09:37:42

PREDSJEDNIK SRBIJE O SREBRENICI

Vučić: 90 posto Srba misli da se u Srebrenici nije dogodio zločin, ja mislim drugačije

Objavljeno u kategoriji Region na 11.07.2017 09:37:42


Foto Arhiv

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući sinoć na Happy TV da se u Srebrenici dogodio stravičan zločin iz koga svi treba da izvuku pouku kako se više nikome ne bi ponovio, prenosi agencija Patria.

- Tamo se dogodio stravičan zločin, moja je obaveza kao predsjednika Srbije da ukažem na iskrena osjećanja sa porodicama, da izrazim nadu da se takav zločin nikada neće ponovo dogoditi, da smo mi Srbi izvukli lekcije i pouke i iz tog zločina, ali i onih u Bratuncu, Oluji i da ne govorim o najstrašnijem od svih, onoga koji se desio u Jasenovcu – kazao je Vučić.

Vučić je pozvao Bošnjake i Srbe da se okrenu jedni drugima, jer samo takav život na ovim prostorima je moguć.

Dodao je i da u Srebrenici neće biti predstavnika srbijanske vlade, jer niko od njih nije dobio pozivnicu.

Srbijanski predsjednik je poručio Čedomiru Jovanoviću i Saši Jankoviću, koji će biti u Potočarima, da mogu da kažu bilo šta, pa i da se desio genocid, ali to je samo njihovo mišljenje jer ne idu kao zvanični predstavnici Srbije.

- Njihova riječ ne obavezuje državu kao što obavezuje mene kao predsjednika, premijera ili ministra spoljnih poslova - rekao je Vučić i dodao da je riječ o pravnoj formulaciji toga šta se dogodilo u Srebrenici.

Vučić je poručio kako 90 posto ljudi u Srbiji misli da se u Srebrenici nije dogodio nikakav strašan zločin, ali da on misli drugačije.

- Takav veliki zločin ne smije da se ponovi nijednom narodu, nikome, suviše smo krvi prolili, moramo da gledamo u budućnost – istakao je Vučić.

Posebno je istakao odnos mladih prema Srebrenici. Kao primjer je naveo vlasitog sina Danila, koji se, kako je istakao, ne slaže s njim.

 - Danilo će mi reći - sve je bilo dobro osim onog o Srebrenici. Reći ću mu da sačeka još pet godina pa će drugačije misliti ... kao mlad sam vjerovatno bio i gori od njega, samo magarac ne mijenja – istakao je Vučić.