111. SARAJEVSKI DERBI

Zeba: Ne zanima nas ko je protivnik, uvijek idemo na pobjedu

Objavljeno u kategoriji Sport na 19.05.2017 12:35:59

111. SARAJEVSKI DERBI

Zeba: Ne zanima nas ko je protivnik, uvijek idemo na pobjedu

Objavljeno u kategoriji Sport na 19.05.2017 12:35:59


Foto FK Željezničar

Uoči sutrašnjeg 111. sarajevskog derbija između Sarajeva i Željezničara na Koševu, medijima su se u prostorijama kluba na Grbavici obratili trener Slavko Petrović i kapiten Zajko Zeba, piše Patria. 

- Sigurno za nas utakmica sezone jer sa ovom utakmicom sigurno da možemo da stavimo potvrdu za šampionsku titulu. Moramo izaći na teren kao protiv Zrinjskog. Moramo sve dati da pokušamo izvući dobar rezultat. Sarajevo je protiv Širokog sjajno odigralo, to je protivnik koji će nam pokušati sapleti noge sutra u našoj brobi. Igrači moraju na terenu dati sve da dođu do titule – kaže trener plavih Petrović.

Petrović je dodao da je derbi utakmica zbog koje se i igra fudbal.

- Ostajem kod svog mišljenja da je derbi utakmica zbog koje se igra fudbal, svako igrači de preko svog maksimuma. Ne interesuje nas ni ko igra ni ko ne igra kod njih. Mi moramo pružiti ono što možemo – poručio je Slavko Petrović.

Nakon odrađene suspenzije protiv Krupe u prošlom kolu, u tim plaih se vraća kapiten Zajko Zeba.

- Derbi je sam od sebe takva utakmica da ne igra ni tabela ni forma. Veoma važna utakmica, svaku konferenciju se ponavljamo, svaka utakmica nam je važna i stvarno tako jeste. Nadam se da pred iduću utakmicu protiv Radnika nećemo to reći, da ćemo je malo lakše dočekati – ističe Zeba.

Kapiten plavih je dodao da Željo nije ekipa koja kalkuliše, već da u svakoj utakmici ide na pobjedu.

- Mi stvarno nismo ta ekipa da igramo na bod i da igramo povučeno. Volimo igrat fudbal i težimo tome. Čim to ne radimo izgledamo loše na terenu. Znamo naš cilj, nama igraju dva rezultata, u prednosti smo i fizički i psihički i dat ćemo svoj maksimum. Svjesni smo šta donosi sutrašnja utakmica – zaključio je Zeba.

Željezničar u posljednja dva kola protiv Sarajeva i Radnika treba četiri boda kako bi osigurao šampionsku titulu, a prva prilika je sutra protiv Sarajeva na Koševu od 17 sati.