111. SARAJEVSKI DERBI

Janjoš: Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo u derbiju

Objavljeno u kategoriji Sport na 19.05.2017 11:56:24

111. SARAJEVSKI DERBI

Janjoš: Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo u derbiju

Objavljeno u kategoriji Sport na 19.05.2017 11:56:24


Foto Arhiv

Uoči sutrašnjeg vječitog derbija protiv Željezničara, u prostorijama FK Sarajevo održana je konferencija za novinare, piše Patria.

Trener bordo tima Mehmed Janjoš kaže da nije potreban poseban motiv igračima kada je u pitanju derbi.

- Kada je utakmica Sarajevo – Željezničar u pitanju ne trebaju posebni motivi, dovoljno je reći derbi, onaj ko nije učestovovao u tom derbiju sigurno je hendikepiran, a mi imamo tu privilegiju. Čestitam momcima na sjajnoj igri u Širokom Brijegu. Naravno da je to na nas ostavilo traga, jer smo po meni objektivno zaslužili trofej, ne kažem da je Široki nezasluženo, a sada se mi moramo okrenuti derbiju.

Janjoš je priznao da je atmosfera u timu malo poljuljana zbog događaja vezanih za dvojicu igrača koji su zbog prijetnji već napustila grad.

- Žao mi je kao čovjeku što se sve ovo desilo, dva sjajna igrača su napustila grad Sarajevo, i neprihvatljivo je ponašanje pojedinaca, ja se s njima ka trener solidarišem – istakao je trener bordo tima.

Podsjećamo, nakon meča sa Širokim igrači Sarajeva Crnkić i Rustemović doživjeli su pretnje do strane, zasad, nepoznatih osoba.

Janjoš je pohvalio ekipu Željezničara i istakao da će njegov tim učiniti sve da dođe do pobjede.

- Željezničar je čvrsta ekipa koja igra jako tvrdo, prima malo golova, ekipa koja zna šta hoće, ima jedan cilj i ide ka tom cilju. Uvijek kada igraju Sarajevo i Željezničar uvijek igraju sa nekom rezervom, ovo je utakmica u kojoj će sigurno Sarajevo učiniti da dođe do tri boda.

Golman Sarajeva Bojan Pavlović još uvijek nije odustao od borbe za naslov prvaka.

- Što se tiče sutrašnje utakmice poslije teške nedjelje za nas, gdje smo se dosta iscrpili na fizičkom i emotivnom planu, mislim da nam neće nedostajati motiva za derbi. Kao što svi znate imamo matematičke šanse za naslov prvaka, i sigurno dok je tako, sportski i ljudski je nadati se, to nam niko ne može oduzeti – istakao je Pavlović.

Derbi na Koševu igra se sutra u 17 sati.