CINEMAS SLOGA

Vodeći svjetski DJ: Cristian Varela u Sarajevu

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 19.05.2017 11:47:35

CINEMAS SLOGA

Vodeći svjetski DJ: Cristian Varela u Sarajevu

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 19.05.2017 11:47:35


Cristian Varela

U organizaciji tima projekta Decibel.bih u klubu Cinemas Sloga večeras će s početkom u 22 sata biti upriličen techno rave muzički spektakl. Zvijezda večeri je Cristian Varela, jedan od vodećih svjetskih DJ-eva. Nakon što je obišao Južnu Ameriku i rodnu Španiju, Cristian Varela u sklopu svoje turneje povodom 25 godina rada došao je i u Sarajevo, piše Patria.

Cristian najavljuje pravi techno doživljaj, a tim Decibela, se potrudio  da u petak uvečer, svi zaljubljenici u ovaj muzički žanr te fanovi Varele, uživaju u nezaboravnom muzičkom iskustvu. Novi zvuk, nova rasvjeta, specijalni efekti  i novi dancefloor samo su dio priprema koje su u toku.

Ideja za ovaj projekt nastala je spontano, u krugu prijatelja, ljubitelja muzike i učenika Muzičke škole, koji su željeli da, na neki način, osvježe ponudu muzičkih događaja u Bosni i Hercegovini i Sarajevu kao njenom kulturnom centru. Prema riječima Benjamina Muftića, vođe ovog projekta, njihova vizija je festival koji bi, u dogledno vrijeme, na jednom mjestu okupljao domaće, regionalne te svjetske muzičke zvijezde ali i afirmirao one manje poznate. Time bi, Bosna i Hercegovina, a uz njihovu vrhunsku organizaciju postala primamljiva zvijezdama, a fanovi bi imali priliku da uživaju u spektaklima i druženju sa svojim muzičkim idolima. Kako je kazao, ideja je također i, na neki način izgradnja muzičkog ukusa kod mladih i orijentacija na svjetske muzičke trendove.

Za dobru atmosferu, pored Varele koji nastupa u jedan sat nakon ponoći, bit će zaduženi i domaći DJ-evi. U noć će goste uvesti: TKNO – Požarevac, Forest People te Rectoor – Bosna i Hercegovina.