MOSTAR

Održana komemoracija za poginule u avionskoj nesreći

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 16.05.2017 15:23:01

MOSTAR

Održana komemoracija za poginule u avionskoj nesreći

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 16.05.2017 15:23:01


Foto Dnevni list

U Mostaru je danas u HD Herceg Stjepan Kosača održana komemoracija za pet smrtno stradalih u avionskoj nesreći koja se u subotu dogodila u Mostaru, piše Patria.

U padu sportskog aviona poginuli su pilot Ivan Karačić, Muhamed Sipović, brat i sestra Luka (8) i Lana (11) Lovrić i Amar Hadžiomerović (8).

- Subota je trebala biti dan radosti, upoznavanje s nečim novim i nedoživljenim, ali se let pretvorio u tragediju kakvu Mostar ne pamti. Koje riječi naći da se oprostim od vas. Dragi naši anđeli, grad je obavijen neviđenom tugom, grad je zanijemio. Vjerujem da ste otišli u neki bolji svijet i molim Boga da vam podari vječni mir. Stoga, danas neću reći zbogom, već doviđenja, a svih vas vječno ćemo se sjećati – kazao je na komemoraciji gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Predsjednik Aero kluba Mostar Jurica Kolobarić poručio je da, iako je Mostar grad aviona, grad u kojem su se godinama proizvodili avioni, ne pamti ovakvu nesreću.

Džemal Juklo, direktor Osnovne škole Zalik, koju je pohađao osmogodišnji Amar Hadžiomerović, sa suzama u očima oprostio se od svog učenika.

- Otišao je naš princ, naš Arman, koji je mamio osmijehe. Bio je sjajan glumac, maneken i buduća Veležova zvijezda – kazao je Juklo.

Grad Mostar i Vlada HNK proglasili su današnji dan danom žalosti na prostoru grada i kantona, te su sve aktivnosti u kantonu prilagođene tome. Zastave na svim institucijama spuštene su na pola koplja.