POVRATAK NA POLITIČKU SCENU

Hillary Clinton osnovala organizaciju za borbu protiv Trumpa

Objavljeno u kategoriji Svijet na 16.05.2017 11:12:28

POVRATAK NA POLITIČKU SCENU

Hillary Clinton osnovala organizaciju za borbu protiv Trumpa

Objavljeno u kategoriji Svijet na 16.05.2017 11:12:28


Foto Arhiv

Bivša kandidatkinja za američku predsjednicu Hillary Clinton osnovala je političku organizaciju s ciljem borbe protiv predsjednika Donalda Trumpa, piše AFP, prenosi Patria.

- Osnivamo grupu „Zajedno naprijed“ kako bismo podstakli ljude da se uključe, organizuju, pa čak i kandiduju za neku funkciju – poručila je Clintonova putem svog Twiiter profila.

Na internet stranici novoformirane organizacije navodi se da je cilj organizacije unaprijeđenje progresivnih političkih vrijednosti.

- Proteklih mjeseci smo vidjeli šta je sve moguće kada se ljudi udruže u odupiranju zastrašivanju, mržnji, lažima i stvaranju podjela, i založe se za pošteniju, inkluzivniju Ameriku – poručili su iz organizacije.

Protukandidatkinja Donalda Trumpa na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima istakla je da očekuje podršku i drugih sličnih organizacija, te najavila podršku Demokratskoj stranci na izborima zakazanim sljedeće godine.

- Ko zna šta sve možemo postići ako borbama koje su ispred nas pristupimo sa strašću i odlučnošću koje danas osjećamo, i tu energiju unesemo u 2017, 2018. 2020. godinu i šire – stoji u saopštenju organizacije.