VATIKAN

Papa Franjo: Sumnjam u Gospina ukazanja u Međugorju

Objavljeno u kategoriji Svijet na 14.05.2017 13:13:01

VATIKAN

Papa Franjo: Sumnjam u Gospina ukazanja u Međugorju

Objavljeno u kategoriji Svijet na 14.05.2017 13:13:01


Papa u avionu razgovarao s novinarima

Papa Franjo izrazio je ozbiljne sumnje oko svakodnevnih ukazanja Gospe u Međugorju koje posjete milioni hodočasnika iz cijelog svijeta odgovarajući na pitanja novinara vraćajući se iz Fatime za Vatikan, prenosi Patria.

U junu 1981. šestoro djece i mladih ispričalo je da su svjedočili ukazanju Gospe u Međugorju. Ona se, navodno, danas pojavljuje svakodnevno nekima od tih svjedoka, sada odraslih.

- Žena koja im se ukazuje nije Isusova majka - rekao je Papa u avionu kojim se u subotu vraćao iz Portugala gdje je proglasio svetima dvoje od troje pastira koji su ispričali da su vidjeli Gospu 1917. u Fatimi.

Papa je spomenuo istragu u Crkvi koja je iznijela "sumnje" u navodna sadašnja ukazanja u Međugorju.

- Ja sam lično zločestiji, više volim Madonu majku, našu majku, a ne Madonu voditeljku odjeljenja koja šalje poruke svakog dana. Ta žena nije Isusova majka - izjavio je on.

- Ta navodna ukazanja nemaju neki značaj, to je moje lično mišljenje. Jasno je, pa ko misli da bi Gospa rekla: 'Dođite sutra u toliko i toliko sati i ja ću reći poruku tom i tom vidiocu?", naglasio je on.

Dodao je da se ne može negirati duhovni i pastoralni fenomen hodočasnika koji pronalaze vjeru u Međugorju. 

Također, mišljenja je da treba istraživati pojavljivanje Gospe 1981. godine. Dok je Fatima priznata kao svetište od Vatikana i biskupa, o Međugorju se još vode polemike o autentičnosti ukazanja Gospe.