BOSNALIJEK

Kako se osloboditi boli na brz i siguran način?

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 11.05.2017 11:27:32

BOSNALIJEK

Kako se osloboditi boli na brz i siguran način?

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 11.05.2017 11:27:32


Dostupan u apotekama bez ljekarskog recepta

„Sreća je odsutnost bola“ - Baruch Spinoza

Sigurno ne postoji osoba na svijetu koja u nekom trenutku života nije osjetila bol. Koliko god neugodna bila, bol je korisna za naš organizam. Bol nas upozorava da se u našem organizmu dešavaju procesi koji mogu da naškode našim organima i tkivima te uzrokuju prolazna ili trajna oštećenja. Bol je jedan od najčešćih simptoma bolesti i razlog zbog kojeg se najčešće odlučujemo potražiti savjet ljekara ili apotekara.

Kofan Instant®- instant rješenje za ublažavanje boli

Kofan Instant® je lijek koji u svom sastavu sadrži tri aktivne komponente: paracetamol, propifenazon i kofein, koje se u svom djelovanju međusobno nadopunjuju. Namijenjen je za liječenje boli različitog uzroka kao što su: glavobolja, zubobolja, migrena, bolne menstruacije, boli poslije povreda ili operativnih zahvata, te  boli uzrokovane reumatskim oboljenjima. Kofan Instant® brzo ublažava ili u potpunosti otklanja bol te smanjuje upalu.

Kofan Instant® sadrži optimalne doze aktivnih komponenti što znači manji rizik od nastanka neželjenih efekata i veću sigurnost za pacijenta. Namijenjen je odraslim osobama i djeci starijoj od 12 godina.

Dostupan je u apotekama bez ljekarskog recepta, a za najbolje rezultate lijek treba primjenjivati prema priloženom uputstvu.