SARAJEVO DOMAĆIN

Janjoš: Protiv Krupe idemo maksimalno koncentrisani

Objavljeno u kategoriji Sport na 21.04.2017 12:05:37

SARAJEVO DOMAĆIN

Janjoš: Protiv Krupe idemo maksimalno koncentrisani

Objavljeno u kategoriji Sport na 21.04.2017 12:05:37


Mehmed Janjoš Foto FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva u petom kolu Lige za prvaka BiH na Koševu dočekuju ekipu Krupe. Uoči utakmice s Krupom održana je konferencija za medije na kojoj se prisutnima obratio trener bordo tima Mehmed Janjoš, piše agencija Patria.

- Pripreme za Krupu teku sasvim normalno. Imali smo u prošloj sedmici dvije vrlo zahtjevne utakmice, ali na svu sreću sve je prošlo kako treba i sada smo usmjereni na borbu za vrh tabele - kaže Janjoš.

Iako u utakmici protiv Krupe neće moći računati na povrijeđene Balića i Rustemovića, te suspendovanog Novakovića, trener tima sa Koševa zadovoljan je stanjem u ekipi. 

- Situacija u ekipi je odlična. Rustemović i Balić su povrijeđeni dok je Novaković suspendovan i to su tri fudbalera koja neće biti u sastavu. Međutim, moramo biti spremni da na pravi način odigramo protiv Krupe, koja je po meni hit sezone. U ovaj meč ulazimo maksimalno skoncentrisani, neće biti opuštanja nijednog trenutka jer vidjeli ste kako su namučili Želju i pobijedili Slobodu - istakao je Janjoš.

Janjoš je upozorio i na nervozu koju su njegovi igrači pokazivali na nekoliko posljednjih utakmica na Koševu.

- U posljednje vrijeme smo imali problema na Koševu, gdje se igračima uvuče nervoza. Ali, objektivno, sve ekipe u Ligi za prvaka su kvalitetne i ni protiv koga ne možete upisati sigurne bodove. Ipak, tačno je da na gostujućim utakmicama igramo rasterećenije - zaključio je Mehmed Janjoš.

Utakmica se igra na Koševu u nedjelju u 17 sati.