TRENER PLAVIH

Petrović: Idemo odmorni u Bijeljinu po novu pobjedu

Objavljeno u kategoriji Sport na 21.04.2017 11:26:40

TRENER PLAVIH

Petrović: Idemo odmorni u Bijeljinu po novu pobjedu

Objavljeno u kategoriji Sport na 21.04.2017 11:26:40


Foto FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara u nedjelju u Bijeljini protiv Radnika igraju utakmicu petog kola Lige za prvaka Bosne I Hercegovine.

Uoči puta u Bijeljinu novinarima su se obratili trener Slavko Petrović i napadač Stevo Nikolić, prenosi Patria.

Željezničar je zbog snijega na stadionu Grbavica bio primoran otkazai utakmicu protiv Širokog u srijedu, što je dobro došlo fudbalerima da se malo odmore nakon napornih utakmica.

- Ekipa se odmorila, imali smo pet utakmica u dvije sedmice, tako da je pauza dobro došla. Iznenadio nas je snijeg, tako da je utakmica Kupa BiH otkazana. Vidi se da su uslovi i dalje veoma loši. Mi smo na dan utakmice mogli samo trčati na plastičnoj travi, koja je bila puna snijega. Jučer smo malo trenirali, ali sam sretan što dva dana prije utakmice odlazimo u Bijeljinu, gdje ćemo trenirati na normalnom terenu te raditi na miru – kazao je Petrović.

Petrović upozorava na kvalitet svog bivšeg kluba i smatra da će utakmica biti izuzetno teška.

- S Radnikom se ove sezone sastajemo peti put, čeka nas čvrsta utakmica. To je ekipa za respekt, ali smo mi u prednosti. U četiri odigrane utakmice protiv Radnika ove sezone imamo tri pobjede i remi, ali i taj remi je mogao biti pretvoren u pobjedu. Nadam se da će moji igrači dati sve od sebe za tri boda, koja bi bila jako važna u utrci na oba fronta- istakao je Petrović.

Trener plavih neće puno mijenjati u odnosu na utakmicu protiv Sarajeva prošlog vikenda. Očekuje se jedino da umjesto Semira Kerle, koji je u derbiju dobio crveni karton, utakmicu počne Matteo Boccacchini.

- Najvjerovatnije da nećemo mnogo mjenjati, pad forme kod dva ili tri igrača je rezultat velikog broja utakmica. Mislim da ćemo biti dobri nakon pauze- zaključio je Petrović.

Napadač Želje Stevo Nikolić također je veliki optimista uoči puta u Bijeljinu. Iako očekuje tešku utakmicu, tri su boda jedino ono o čemu razmišlja.

- Dobro dođe odmor, pogotovo u ovakvom tempu. Radnik je uvijek neugodan, iako mi igramo tamo jako dobro. Utakmica će biti zanimljiva, nadamo se pobjedi. Kvalitetniji smo, pokazali smo to. Svjesni smo koliko su važna tri boda u utrci za titulu. Radniku sam dao nekoliko golova, vidjet ćemo šta će biti ovog puta. Bitno je da pobijedimo, a ne ko će postići pogodak- najavio je pobjedu Nikolić.

Utakmica između Radnika i Željezničara igra se u nedjelju u Bijeljini sa početkom u 17 sati.