MUP KS

Kontrola automobila u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe zbog posjedovanja marihuane

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 20.04.2017 14:34:49

MUP KS

Kontrola automobila u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe zbog posjedovanja marihuane

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 20.04.2017 14:34:49


Patrola MUP KS

Sarajevska policija prilikom redovne saobraćajne kontrole u srijedu navečer pronašla je marihuanu u dva automobila. U 19,20 sati u ulici Zagrebačka zaustavljen je i kontrolisan automobil "Peugeot", registarske oznake E72-J-539. Tom prilikom kod suvozača Dž.H., rođen 1983. godine u Goraždu, gdje je i nastanjen je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, piše bh. novinska agencija Patria.

Dž.H. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

Drugom kontrolom u 20,05 sati u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Jedinice za podršku Uprave policije ovog Ministarstva su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke "Peugeot 206", registarske oznake J72-M-411, kojim je upravljao vozač S.A., rođen 1993. godine u Suhodolu, nastanjen u Hadžićima.

- Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.A. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.