MLADI FUDBALER SARAJEVA

Mihojević: Ostvarili smo zaslužen plasman u finale Kupa

Objavljeno u kategoriji Sport na 20.04.2017 13:54:29

MLADI FUDBALER SARAJEVA

Mihojević: Ostvarili smo zaslužen plasman u finale Kupa

Objavljeno u kategoriji Sport na 20.04.2017 13:54:29


Foto FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva jučerašnjom pobjedom protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja ostvarili su plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine, prenosi Patria.

Mladi fudbaler Sarajeva Marko Mihojević iznio je svoje utiske sa jučerašnje utakmice za službenu stranicu FK Sarajevo.

-Odigrali smo jednu dobru utakmicu jučer, bez obzira na pad koncentracije u posljednih par minuta. Diktirali smo tempo, stvarali veliki broj prilika i zasluženo smo prošli u finale Kupa. Naš prvenstveni cilj u ovoj sezoni jeste izlazak u Evropu, a sada imamo priliku da to ostvarimo osvajanjem trofeja pobjednika Kupa BiH. Bez obzira na protivnika u finalu, dati ćemo sve od sebe kako bi u predstojeće dvije finalne utakmice bili mi ti, koji ćemo slaviti. Nadam se da ćemo uspjeti u našim namjerama - kazao je Mihojević.

Fudbaleri Sarajeva nemaju vremena za predah, jer već u nedjelju na Koševu dočekuju ekipu Krupe.

-Odmah nakon jučerašnje utakmice i prolaska u finale smo se okrenuli predstojećoj utakmici protiv Krupe. Očekuje nas teška utakmica. Vidimo kakve vremenske prilike vladaju u gradu i nadam se da će se to stabilizovati kako bi imali dobre uslove za igru. Krupa igra dobro, riječ je o kvalitetnoj ekipi, ali na našem stadionu, smatram da nije potrebno spominjati ko je favorit. Želimo pružiti jednu dobru partiju i osvojiti nova tri boda, kako bi ostali u vrhu tabele - dodao je Mihojević.

Mladi fudbaler Sarajeva sutra slavi 21. rođendan i očekuje najljepši rođendanski poklon u vidu pobjede protiv Krupe.

-To priželjkujem i nadam se nastavku dobrih igara. Uz podršku naših navijača, koje pozivam da dođu u što većem broju i pruže nam podršku, možemo doći do željene pobjede i dobrog rezultata - zaključio je Mihojević.

Fudbaleri Sarajeva dočekati će Krupu u nedjelju na Koševu, a utakmica počinje u 17 sati.