GOLMAN BH. REPREZENTACIJE

Begović: Bitno je da moja fondacija pomaže BiH

Objavljeno u kategoriji Sport na 20.04.2017 12:56:08

GOLMAN BH. REPREZENTACIJE

Begović: Bitno je da moja fondacija pomaže BiH

Objavljeno u kategoriji Sport na 20.04.2017 12:56:08


Foto Arhiv

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine i londonskog Chelseaja dao je intervju za portal joe.co.uk u kojem je govorio o aktivnostima njegove humanitarne fondacije, te o fudbalskoj karijeri, prenosi Patria.

Begović je govorio o svom izbjegličkom putu od Trebinja preko Njemačke do Kanade, te je istakao kako je još uvijek potrebno puno posla da se pomogne svima kojima je pomoć potrebna.

- Postoji puno posla koji treba da se uradi. Rat je puno toga lošeg uradio, izazvao je strašno razaranje i potrebne su godine i godine da se to sve obnovi. Naša fondacija pokušava probuditi svijest i prenijeti našu poruku, a to je veoma bitno. BiH je zemlja u kojoj je politička situacija veoma komplikovana i gdje ima puno korupcije, tako da je važno uraditi nešto dobro, da pokušamo popraviti stvari. Zdravstvena zaštita na veoma niskom nivou i sport je općenito na niskom nivou, pa sve što možemo uraditi da se to promijeni jejako važno - rekao je Begović.

Iako je stigao iz Stoke Cityja u Chelsea kao jedan od najboljih golmana engleske lige, Begović trenutno ima ulogu rezervnog golmana. Priliku da brani ipak je dobio prošlog vikenda protiv Manchester Uniteda, ali nije uspio spasiti svoj tim od poraza.

- Ove sezone bili smo u prilici da se prilagodimo različitim tehnikama protivnika, ali u nedjelju nismo učinili ništa da to uradimo. Ipak, da nam je neko prije početka sezone ponudio u ovoj fazi Premier lige četiri boda prednosti i polufinale FA kupa, mi bi to sigurno prihvatili. Na Old Traffordu se desio splet nesretnih okolnosti, loš dan u utakmici koja je privukla veliku pažnju. Važno je da se ne osvrćemo na to i da se vratimo, jer to je samo dio putovanja kroz sezonu – ističe naš golman.

Narednog vikenda Chelsea igra utakmicu polufinala FA kupa protiv gradskog rivala Tottenhama, s kojim se bori i za naslov prvaka, a ponovo se očekuje da na gol stane naš reprezentativac.

- Očekuje nas još jedna velika utakmica u subotu, jer oni su vrlo moćna ekipa. Kada je naš dan svjesni smo da možemo pobijediti svakoga, ako uradimo sve kako treba – kazao je Begović, koji je govorio i o legendarnom Johnu Terryju, koji je najavio okončanje igračke karijere na kraju sezone.

- On ima veliku ulogu u Chelseaju, ali i Chelsea ima veliku ulogu u njegovom životu. Njegovo prisustvo je uvijek bitno za klub i navijače. On predstavlja primjer svima – zaključio je Trebinjac na golu tima iz Londona.