PORED JEZERA SNIJEŽNICA

Tragedija kod Teočaka: Tri osobe izgorjele u požaru

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 16.04.2017 13:03:42

PORED JEZERA SNIJEŽNICA

Tragedija kod Teočaka: Tri osobe izgorjele u požaru

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 16.04.2017 13:03:42

Foto: Radio Glas Drine Foto: Radio Glas Drine

U požaru koji je u subotu oko 22 sata izbio na vikendici koja se nalazi pored jezera Sniježnica kod Teočaka, izgorjele su tri osobe. Nastradali su Sanel poznatiji kao Saša Ibrahimović (41) i njegov dvanaestogodišnji sin Vedin Ibrahimović, te njihov prijatelj Safet Mehić zvani Sajto (50) koji je bio vlasnik izgorjelog objekta, javlja Radio Glas Drine, prenosi Patria.

Očevici kažu kako su požar primjetili sa druge strane jezera ali zbog nepristupačnosti terena nisu mogli priteći u pomoć. Obzirom da je objekat bio uglavnom od drveta, vatrena stihija ga je „progutala“ za kratko vrijeme. Po riječima ribočuvara na jezeru Sniježnica, Huse Hasanovića, pretpostavlja se da su nastradali spavali kada je plamen izbio i da su, najvjerovatnije, prvobitno se ugušili od dima, a potom izgorjeli.

Sanel Saša Ibrahimović i njegov sin Vedin živjeli su u Srednjoj Trnovi kod Ugljevika. Saša je tokom rata bio istaknuti borac i pripadnik interventne jedinice 255. Slavne teočanske brigade. Sa suprugom se rastavio, a iza njega su ostala još dva sina, jedan sedmi razred, a drugi deveti, koji školu pohađaju u Teočaku.

Safet Mehić je rodom iz Teočaka, a živio je u Bijeljini. Za rodni kraj je bio emotivno vezan, tako da je tu sagradio vikendicu pored sniježničkog jezera, u mjestu Here, gdje se često odmarao uz ribolov.

Još od jutarnih sati službenici Policijske stanice Teočak i OKP Kalesija zajedno sa kantonalnim tužiocem i inspektorima su na terenu, vrše uviđaj i uzimaju potrebne izjave. Ugljenisana tijela unesrećenih su i dalje na licu mjesta. Od objekta u kome su tri osobe nastradale ostalo je samo zgarište.