UOČI UTAKMICE

Uhapšeno pet navijača Želje zbog napada na pripadnike MUP KS

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 16.04.2017 10:53:25

UOČI UTAKMICE

Uhapšeno pet navijača Želje zbog napada na pripadnike MUP KS

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 16.04.2017 10:53:25


Foto Ilustracija

Zbog napada na policijske službenike uoči samog derbija uhapšeno je pet navijača FK Željezničar, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

- Jučer u 19,20 sati, policijski službenici Druge PU-PS Novo Sarajevo, uhapsili su osobe M.A. rođen 1983. godine, P.I. rođen 1996. godine, M.E. rođen 1997. godine, K.A. rođen 1984. godine i P. E. rođen 1978. godine svi iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti - saopćeno je iz MUP-a KS.

Fizički napad na policijske službenike MUP-a Kantona Sarajevo dogodio u ulici Hercegovačka bb, Općina Novo Sarajevo, dok su vršili osiguranje fudbalske utakmice.

- Tom prilikom policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo - Jedinice za podršku I. H. i policijski službenik Treće PU Novi Grad M.H., zadobili su lakše tjelesne povrede, konstatovane na KUM-u u Sarajevu, dok su lakše tjelesne povrede zadobili M.A., M.E. i K.A., koje su konstatovane na KUM-u - stoji u saopćenju.

O navedenom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšene osobe su predate u prostorije Odsjeka za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.