OKUPLJANJE ZMAJEVA

Baždarević: Kada Spahić bude u formi dobit će poziv

Objavljeno u kategoriji Sport na 20.03.2017 13:51:33

OKUPLJANJE ZMAJEVA

Baždarević: Kada Spahić bude u formi dobit će poziv

Objavljeno u kategoriji Sport na 20.03.2017 13:51:33

Foto:Patria Foto:Patria Foto:Patria

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se danas u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje će se pripremati za susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, koje se održava u Rusiji 2018., protiv Gibraltara i prijateljsku utakmicu s Albanijom.

Na okupljanju što zbog nepozivanja što zbog suspenzija neće biti nekoliko starosjedilaca među kojima su Edin Džeko, Emir Spahić, Senad Lulić i Haris Medunjanin, dok su novajlije u našem nacionalnom timu Amer Gojak, Kenan Kodro, Dario Đumić i Daniel Pavlović.

Selektor Mehmed Baždarević istakao je da ima dovoljno vermena da provjeri formu u ova 3-4 treninga i uradi ono sto je u planu.

- Neki igrači su stigli, ostali dolaze i povreda nema. Svi će reći da nas čeka lagana utakmica, ali za svaku se moramo što ozbiljnije spremiti jer su nam 3 boda neophodna. Protivnika respektujemo i učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu koju svi želimo. Na spisku ima dosta novih imena, važno da ih dočekamo na pravi način. Vidjet ćemo da li će odmah igrati, još je rano govoriti ko će igrati – kaže Baždarević.

Dotakao se selektor i činjenice da na spisku nema Emira Spahića te je poručio:

- Kada bude igrao i u boljoj formi zvat ćemo ga – dodao je Baždarević.

Kenan Pirić i Dario Đumić istakli su da je velika čast igrati u reprezentaciji, te da će vrijedno radito ne bi li dobili povjerenje Baždarevića da i zaigraju.

Za ovo okupljanje Baždarević je pozvao 24 fudbalera:

Golmani – Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić;

Oodbrana – Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Đumić, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović;

Vezni red – Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Miličević, Rade Krunić;

Napad – Riad Bajić, Vedad Ibišević, Armin Hodžić, Kenan Kodro i Milan Đurić.