MUP KS

Uhapšena četiri mladića zbog aktiviranja eksplozivne naprave u Briješću

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 20.03.2017 10:58:51

MUP KS

Uhapšena četiri mladića zbog aktiviranja eksplozivne naprave u Briješću

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 20.03.2017 10:58:51


Foto: Ilustracija

Sarajevska policija otkrila je i uhapsila četiri osobe koje se dovode u vezu sa aktiviranjem eksplozivne naprave ispred porodične kuće u ulici Safeta Zajke sinoć oko 00:20 sati. Na porodičnoj kući B.N. pričinjena je materijalna šteta, dok na svu sreću povrijeđenih osoba nije bilo, piše Patria.

- Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 00,30 sati u ulici Numan paše Ćuprilića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici III PU su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke "Mercedes", registarskih oznaka A47-T-206, kojim je upravljao vozač B.A., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, sa kojim su se u vozilu nalazili B.A., rođen 1982. godine u Sarajevu, M.M., rođen 1991. godine u Italiji i Š.A., rođen 1998. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu.

Izvršenim pregledom kod Š.A. su pronađena i oduzeta četiri paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti, B.A. i M.M. su lišeni slobode, dok je Š.A. lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 323. i 239. KZ F BiH, a B.A., rođen 1982.godine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 323. i 373. KZ F BiH.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je naložio da se uviđaj obavi istog dana u jutarnjim satima. Navedena lica su predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.  Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti istih.