PRIRODNO LIJEPI

Nezdrave životne navike ubrzavaju starenje kože

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 15.03.2017 09:25:16

PRIRODNO LIJEPI

Nezdrave životne navike ubrzavaju starenje kože

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 15.03.2017 09:25:16


Altioks se kupuje bez recepta

Piše: Amir Adžemi

Starenje kože je prirodan proces koji je najčešće praćen i starenjem unutrašnjih organa. Starenje kože ovisi od mnogih faktora koje možemo podijeliti na unutrašnje i vanjske. Na unutrašnje faktore kao što su rasna pripadnost i nasljedna sklonost ne možemo utjecati ali na vanjske faktore itekako možemo.

Vanjski faktori koji utječu na brzinu starenja kože ovise o jednom jedinom procesu, a to je djelovanje slobodnih radikala i oksidativni stres. Savremeni način života, izduvni gasovi, dim cigarete, zračenja, pojačano UV zračenje, pojedini lijekovi, stres, nezdrave namirnice, pa i neke zdrave navike kao što je intenzivna i neuravnotežena fizička aktivnost povećavaju količinu slobodnih radikala i na taj način doprinose starenju kože. Pored navedenih, skoro neizbježnih štetnih faktora kojima smo svakodnevno izloženi, sigurno se pitate postoji li način da ublažite štetne posljedice i na neki način pomognete svom organizmu. Odgovor su antioksidansi.

Antioksidansi su spojevi koji štite ćelije od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Antioksidansi se najvećim dijelom stvaraju u organizmu, a dio ih se unosi putem hrane. Nakon 40. godine života smanjuje se stvaranje antioksidanasa u organizmu, pa ih je potrebno nadoknaditi u vidu dodataka prehrani.

Alfa-lipoinska kiselina (ALK) najjači je prirodni antioksidans i važan anti-aging faktor.

Altioks®  sadrži 200 mg alfa-lipoinske kiseline i idealan je antioksidans i dodatak prehrani. Altioks®usporava starenje, smanjuje štetno djelovanje sunčevih zraka na kožu i slobodnih radikala iz okoline. Altioks® se preporučuje svim osobama starijim od 40 godina,  te osobama sa štetnim životnim navikama: pušači, osobe koje konzumiraju brzu hranu, alkohol, osobe izložene zračenju i sl. Takođe, Altioks® se preporučuje svim odraslim osobama, muškarcima i ženama, koji žele dodatno zaštititi organizam od štetnog djelovanja slobodnih radikala, zadržati mladolik izgled i usporiti proces starenja.