HUMANOST

Omladinci Sarajeva učestvovali na turniru "Igrajmo za Nedima"

Objavljeno u kategoriji Sport na 14.03.2017 16:17:07

HUMANOST

Omladinci Sarajeva učestvovali na turniru "Igrajmo za Nedima"

Objavljeno u kategoriji Sport na 14.03.2017 16:17:07Selekcije Fudbalskog kluba Sarajevo učestvovale su proteklog vikenda na humanitarnom turniru "Igrajmo za Nedima". Dječaci škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase" nastupili su u kategoriji 2007. godišta sa dvije ekipe, a u 2009. godištu sa jednom selekcijom. 

U grupnoj fazi takmičenja naše selekcije su odigrale nekoliko izvrsnih utakmica, a generacija 2007. je uspijela osvojiti treće mjesto na turniru. Djećaci 2009. godine zauzeli su četvrto mejsto.

Vrijedi istaći da su novčana sredstva sakupljena od takmičarskih kotizacija išla na račun za liječenje mladog Nedima Smječanina, a članovi Omladinskog pogona i Akademije FK Sarajevo su putem interne akcije sakupili određeni novčani iznos, kojeg su dodatno uručili za pomoć ovom mladiću.

Predstojećeg vikenda na rasporedu su ligaške utakmice Akademije FK Sarajevo u Trening Centru u Butmiru, a naše selekcije će igrati protiv Slobode. Na ulazu u naš dom, bit će postavljene donorske kutije, gdje će svi prisutni gledaoci imati priliku da dodatno pomognu liječenju Nedima. Juniori i kadeti igrati će protiv Slobode u nedjelju 19.3. sa početkom u 12, odnosno 14 sati.