PREDSJEDNIK DF ZA NAP

Komšić: Pitam samo ko je sakrio pismo od 26. maja?

Objavljeno u kategoriji Intervju na 10.03.2017 13:14:11

PREDSJEDNIK DF ZA NAP

Komšić: Pitam samo ko je sakrio pismo od 26. maja?

Objavljeno u kategoriji Intervju na 10.03.2017 13:14:11


Željko Komšić

I presuda Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije iz 2007. godine po meni je politička. Kako tada prije 10 godina, tako i danas nemam dileme oko toga.

Ona je presuda velikih, koji dijeli pravdu na način na koji to njima odgovara, a ne onako kakva je istina. Ne treba meni niko pričati šta je ovdje bilo kad sam to sam osjetio na svojoj koži i vidio sve to svojim očima, kazao je lider DF-a Željko Komšić u izjavi za novinsku agenciju Patria,

Skandal oko sakrivanja pisma iz maja prošle godine ne može, Komšićevo je mišljenje, zamagliti tu činjenicu.

-Pitam samo ko je sakrio pismo od 26. maja? Ne znam da li je Izetbegović, ali Softić jeste sigurno, sakrio pismo od bh. javnosti u kojem se osporava njegov legitimetet i navodi se da je potrebno novo ovlaštenje. Zbog toga se osjećam malo posramljen. Gospodin Softić je davno rekao da nije agent. Kad je rekao da nije agent, zašto je uopšte prihvatio da ovo radi? Zašto nas je doveo u takvu situaciju da se sada osjećamo poniženo. Bojim se da možda ima još nešto što mi ne znamo, ističe Komšić.

Bez obzira na sve što se dogodilo, a dogodit će se kaže naš sagovornik izgleda još mnogo toga, ne može a da ne postavi jedno pitanje, kako samom sebi, tako i drugim političarima.

-Moje pitanje jeste hipotetičko, ali evo pitat ću, ko bi to na Izetbegovićem mjestu drugačije učinio?, kaže Komšić