SEZONA PREHLADA I GRIPA

Kućna apoteka: Šta nam je potrebno za uspješno liječenje prehlade i gripe?

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 08.03.2017 10:06:39

SEZONA PREHLADA I GRIPA

Kućna apoteka: Šta nam je potrebno za uspješno liječenje prehlade i gripe?

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 08.03.2017 10:06:39


Ilustracija

Piše: Mr. ph. Irfan Piralić

Sezona je prehlade i gripe. Većina nas razmišlja o dva problema: prvi je kako prevenirati nastanak prehlade i gripe, odnosno ostati zdrav, a drugi problem je ako se simptomi jave, kako ih olakšati i što prije ozdraviti.

Kod povišene temperature, bolova u mišićima i zglobovima, začepljenog nosa, curenja iz nosa, kihanja preporučujemo Rhinostop®. Rhinostop® efikasno otklanja ili umanjuje navedene simptome, te poboljšava san i kvalitet spavanja što doprinosi boljem opštem stanju pacijenata. Rhinostop® je pažljivo dizajniran višekomponentni lijek, prvenstveno s ciljem brzog i efikasnog poboljšanja zdravstvenog stanja pacijenta i što bržeg povratka normalnom funkcioniranju i obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Kod upale grla i grlobolje preporučujuemo neki od proizvoda iz linije Lysobact. Svi Lysobact proizvodi sadrže lizozim, supstancu prirodnog porijekla, i važan faktor našeg imuniteta. Lizozim pokazuje nekoliko djelovanja: djeluje antimikrobno (protiv uzročnika), smanjuje upalni proces, podstiče obnavljanje sluznice, štiti sluznicu i jača njenu lokalnu otpornost. Lysobact proizvodi ne sadrže alkohol, ni šećere, pa ih mogu koristiti osobe sa šećernom bolešću.

Ako imate produktivni kašalj, što se često dešava u toku i nakon prehlade i gripe, preporučujemo Bronchobos®. Bronchobos®(karbocistein) razrjeđuje sekret nakupljen u disajnim putevima, podstiče i ubrzava iskašljavanje, smanjuje nadražaj na kašalj i olakšava disanje te podstiče obnavljanje sluznice disajnih puteva.

Dolazi u obliku kapsula i sirupa 2,5% i sirupa 5%. Kapsule su namijenjene odraslim osobama, sirup 5% djeci uzrasta od 12 godina i odraslim osobama sa poteškoćama u gutanju, a sirup 2,5% djeci uzrasta od 2 do 12 godina. Sirupi su obogaćeni prijatnom aromom maline.