NE ŽELI PODNIJETI OSTAVKU

Jusićev sramni potpis: Prvi bošnjački političar koji ne poštuje Ustavni sud BiH

Objavljeno u kategoriji BiH na 11.01.2017 17:45:00

NE ŽELI PODNIJETI OSTAVKU

Jusićev sramni potpis: Prvi bošnjački političar koji ne poštuje Ustavni sud BiH

Objavljeno u kategoriji BiH na 11.01.2017 17:45:00


Sead Jusić

Samo ako se utvrdi njegova odgovornost za kršenje zakona, zamjenik ministrice odbrane BiH Sead Jusić poručio je da će podnijeti ostavku.

Jusić ignoriše i zahtjev za njegovu smjenu koju je Vijeću ministara podnio predsjednik SBB Fahrudin Radončić, jer je Jusić kao kadar ove stranke imenovan na ministarsku poziciju, piše Patria.

Nevjerovatno je, a istovremeno krajnje politički drsko od Jusića što ne želi da odstupi sa pozicije iako je i sam svjestan da nije ispoštovao odluku Ustavnog suda BiH o neustavnosti 9. januara kao praznika Dana RS.

To što je tek nakon upozorenja NATO štaba samo 12 sati prije postrojavanja Trećeg puka OS BiH u Banja Luci potpisao odluku da im je to zabranjeno, nije ama baš nikakvo opravdanje.

Niti je olakšavajuća okolnost čak ni istraga koja je pokrenuta u Ministarstvu odbrane BiH.

Bez obzira da li je potpis stavio po nalogu i odobrenju ministrice Marine Pendeš, Jusić je mogao i morao upozoriti Ivanića da on ne može potpisati odluku koja se odnosi i na 9. januar.

Da je to uradio, a potom mu Ivanić vratio ponovo zahtjev sa oba datuma, Jusić bi pokazao svoju i profesionalnu i moralnu stranu, a na prvom mjestu da je legalista koji poštuje Ustavni sud BiH i njegove odluke, te sam odmah podnio ostavku i prije stavljanja sramnog potpisa na spornu odluku. 

Ovako, Jusić je prvi bošnjački političar koji je radio protivno Ustavu BiH i svjesno ignorisao odluku Ustavnog suda BiH.